Третина росіян вважають, що "Беркут" рятує Україну

Четвер, 13 лютого 2014, 11:15

Росіяни відчувають суто негативні емоції з приводу "заворушень, влаштованих в Україні правими радикалами".

Про це свідчать дані опитувань Всеросійського центру вивчення громадської думки.

У питаннях у росіян запитали, які почуття у них викликає агресивно налаштована частина українських протестувальників, яка утворилося поруч із мирним протестом.

Згідно з опитуванням, більшість росіян відчуває негативні емоції щодо агресивно налаштованих українських протестувальників.

Кожен другий росіянин (55%) засуджує учасників масових акцій, що кидають каміння, пляшки із запальною сумішшю тощо.

Найбільш категоричні в своїй думці представники старшого покоління (62%), прихильники КПРФ (65%).

При цьому, 59% опитаних думають, що бійці "Беркута" просто роблять свою роботу, стримуючи радикально налаштованих мітингуючих.

Третина опитаних (32%) впевнена, що співробітники спецпідрозділу МВС рятують свою країну від розколу і анархії. Тільки 5% розцінюють їхні дії як порушення прав людини.

Про ставлення росіян до мирно налаштованої частини протестувальників і застосування до неї сили "Беркутом" в опитуванні не йшлося.

На думку більшості респондентів (61%), використання сил міліцією для захисту адміністративних будівель і розгону протестуючих є припустимим. 29% вважають, що владі України не слід вдаватися до подібних дій.

Ініціативне всеросійське опитування ВЦВГД проведене 1-2 лютого 2014 року. Опитано 1600 людей у 130 населених пунктах в 42 областях, краях і республіках Росії. Статистична похибка не перевищує 3,4%.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування