Міліція заявляє, що поблизу Майдану у її відділок кинули пляшку з бензином

Четвер, 13 лютого 2014, 12:57

Київська міліція заявляє, що у приміщення відділення міліції Печерського райуправління на Бессарабській площі вночі кинули "пляшку з запалюючою речовиною".

"Опівночі група осіб на Бессарабській площі кинула в приміщення адмінбудівлі територіального відділення міліції Печерського райуправління пляшку з запалюючою речовиною. Внаслідок цього відбулося загоряння фасаду будівлі", - сказано в повідомленні.

Чергові працівники МВС пожежу одразу локалізували, зазначає прес-служба столичної міліції.

Слідчо-оперативна група та керівництво Печерського райуправління київської міліції негайно прибули на місце події і під час його огляду "вилучили кілька уламків скла від пивної пляшки з специфічним запахом бензину".

"В розмові з ймовірними свідками міліціонери з'ясували, що приблизно о 23:45 декілька чоловіків підійшли до будівлі та кинули у стіну пляшку. Вона розбилася, після чого сталося загоряння", - заявляє київська міліція.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 194 Кримінального кодексу "Умисне знищення або пошкодження майна", санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк до 3 років.

У МВС проводять "оперативно-розшукові заходи, направлені на встановлення осіб, причетних до вказаного злочину" і продовжують "перевірку".

Зазначимо, що Бессарабська площа – це центр Києва, на ній перетинаються вулиця Хрещатик та бульвар Шевченка.

Останнім часом МВС Києва часто повідомляє про злочинні дії, вчинені "в районі Майдану" або нібито учасниками акцій протесту, і вже низка таких заяв не знайшли підтвердження.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування