Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавров дорікнув ЄС і США: Негоже направляти своїх емісарів до Києва

П'ятниця, 14 лютого 2014, 12:15

Глава МЗС Росії Сергій Лавров вкотре звинуватив ЄС і США у втручанні у внутрішні справи України і створенні навколо неї сфери впливу.

Про це він заявив під час прес-конференції після переговорів з міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайером в п'ятницю у Москві.

"Ми з самого початку сказали, що вибір повинен робити український народ, ми не змушували його робити вибір в одну сторону", - заявив Лавров.

При цьому він додав, що Москва лише "привернула увагу" українських партнерів, що угода, яка планується до підписання з ЄС, суперечить зобов'язання України в рамках зони вільної торгівлі СНД , "яку Україна активно просувала ще з часів Ющенка".

При цьому, за словами Лаврова, Росія на відміну від Заходу залишила вибір за Україною.

"Наші ж європейські партнери кажуть треба дати Україні можливість свободи вибору на користь європейської інтеграції. Тож, коли ми говоримо про свободу вибору, треба бути чесними, і в своїх вчинках не нав'язувати вибір під приводом його волі", - заявив російський міністр.

Він розкритикував політику ЄС і США в українському питанні. Зокрема, глава МЗС РФ висловив переконання, що Брюссель і Вашингтон намагаються створити навколо Києва сферу впливу.

"Я повністю згоден з паном Штайнмайером, що не повинно бути яких-небудь сфер впливу. Але зазиваючи Україну в одну сторону, причому, попереджаючи її, що треба вибирати - або з ЄС, або з Росією - по суті справи  таку сферу впливу намагаються створити. Це ж очевидно. Ніякі красиві слова нічого змінити не можуть" , - сказав Лавров.

"Мені здається не цілком коректним, не цілком ввічливим, кажучи про свободу вибору , щодня направляти якихось емісарів. Без запрошення вони прибувають до Києва і переконують Київ зробити той виборів, який просувають ЄС і США", - заявив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування