Пшонка обіцяє закрити кримінальні справи за місяць, якщо протестувальники підуть

П'ятниця, 14 лютого 2014, 13:09

Генеральний прокурор Віктор Пшонка заявляє, що в разі виконання протестувальниками умов закону про амністію до 17 лютого всі кримінальні справи стосовно затриманих буде закрито впродовж місяця.

Про це він сказав на прес-конференції у п'ятницю в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Якщо умови буде виконано, то впродовж місяця всі кримінальні справи буде закрито", - сказав генпрокурор.

Пшонка зазначив, що на сьогодні з-під варти звільнено всіх протестувальників.

У четвер прокурор Києва Микола Бескишкий озвучив перелік вулиць і будівель столиці, які мали бути звільнені протестувальниками до 17 лютого для набуття чинності січневим законом про так звану "амністію" і звільнення від карної відповідальності підозрюваних ув участі й організації масових заворушень у Києві.

За його словами, йдеться про розблокування 9 вулиць центральної частини Києва (Грушевського, Городецького, Хрещатик, Інститутська, Трьохсвятительська, Владимирський узвіз, Прорізна, Заньковецкої та Майдан Незалежності) і демонтування 19 барикад, які там споруджені. Обов'язковою умовою є й звільнення будівлі КМДА.

У Штабі національного спротиву заяву прокурора назвали провокацією.

Як відомо, Майдан вимагав звільнення від покарання й звільнення з-під варти усіх активістів, схоплених силовиками, називаючи закон "про амністію" авторства регіонала Мірошниченка "законом про заручників".

Суди ж пом'якшили запобіжні заходи учасникам акцій протесту, найчастіше посадивши їх під повний чи частковий домашній арешт, при цьому багатьом із них до майбутніх судів змінили статтю звинувачення на більш тяжку – участь в "масових заворушеннях".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування