В Одесі відкрили провадження за захоплення будівлі ОДА, якого не було

П'ятниця, 14 лютого 2014, 17:18

Одеська прокуратура порушила кримінальне провадження за замах на захоплення будівлі ОДА, хоча сама визнає, що захоплення не було.

Про це йдеться у повідомленні Одеської прокуратури.

"У місті Одесі та області не відбувалося фактичного захоплення адміністративних будівель органів місцевої влади та не здійснювалося блокування вулиць", - йдеться у повідомленні.

"Разом із тим, кримінальне провадження, розпочате правоохоронними органами за заявою голови обласної ради щодо замаху на захоплення адмінбудівлі по просп. Шевченка, 4, буде закрите відповідно до ст. 3, якщо Закон вступить у дію", - додали у повідомленні.

Водночас прокуратура також нагадала, що справа може бути закрита лише після того, як мітингувальники звільнять будівлі і вулиці.

"Ще раз наголошуємо, що застосування Закону можливе лише після фактичного вчинення учасниками масових акцій протесту сукупності таких дій: 
  1) звільнення всіх зайнятих в місті Києві та інших населених пунктах України під час акцій протесту будівель чи приміщень органів державної влади та органів місцевого самоврядування, а також допуск до своїх робочих місць осіб, які там працюють, та зняття інших перешкод для належного функціонування зазначених об'єктів;

2) розблокування транспортних комунікацій на вулиці Грушевського у місті Києві учасниками масових акцій протесту;

3) розблокування інших вулиць, площ, провулків, бульварів тощо у місті Києві й інших населених пунктах України, крім тих, на яких відбуваються мирні акції протесту.

"Закон не передбачає можливості часткового виконання його положень. Тому у разі невиконання до 17 лютого вимог, цей Закон втрачає чинність з дня, наступного за останнім днем цього строку", - сказано в повідомленні.

Між тим раніше прокурор Києва заявляв, що мітингувальники мають звільнити не лише вулицю Грушевського, а загалом 9 вулиць.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News