Янукович: у нас достатньо сили, щоб поставити на місце будь-кого

П'ятниця, 14 лютого 2014, 20:23

Президент Віктор Янукович вважає, що радикальні заклики до народу є небезпечними, бо у влади є достатньо сили, щоб поставити на місце будь-кого.

Про це він заявив в інтерв'ю, показаному в ефірі телеканалу "Інтер".

"Чому сьогодні все зупинилося? Тому, що побачили, що спокою немає. Побачили, що немає стабільності. Ціна боротьби за владу не повинна бути такою високою. Не можна боротися за владу ціною погіршення людей чи, не дай Боже, ціною крові. Про це йде мова", - сказав Янукович.

"Політики всі повинні розуміти свій рівень відповідальності. І коли йдуть заклики до непримиренної боротьби – озброюватись, захоплювати і так далі, радикальні. Я вам скажу, що це небезпечно", - додав він.

"У нас достатньо сили, щоб поставити на місце будь-кого. Але ми не хочемо, щоб при цьому постраждали невинні люди. Тому ми підходимо до цих питань дуже-дуже зважено. Дуже обережно", - сказав президент.

"Ми повинні завжди спиратися на те, що у людей є розум і є мудрість українського народу. І ми повинні зробити все, бути впевнені в тому, що ми зробили все, щоб не допустити насильства і кровопролиття", - додав Янукович.

"Мене штовхали і штовхають до різних способів, як розібратися в цій ситуації. Але я хочу сказати, що не хочу воювати. Я не хочу, щоб будь-які рішення приймались таким радикальним шляхом, і не хочу воювати. Я хочу зберегти державу", - сказав президент.

Він наголосив, що прагне відновити стабільний розвиток країни.

"Це моя мета. І все, що сьогодні ми робимо, ми робимо заради того, щоб в країні встановився мир", - підкреслив Янукович.

Він переконаний, що перемир’я у політичній кризі - це перший крок до примирення, а метою є встановлення миру в державі.

"Пошук компромісів, який ми пропонуємо, коли ми йдемо на поступки. Безумовно, ми звертаємось і до опозиції, щоб вона також ішла на поступки. Мова не в тому, хто програє - влада, чи опозиція. Тут повинна виграти Україна. Це наша мета", - зазначив Янукович.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...