Булатов планує повернутися в Україну. Політичний притулок теж можливий

Субота, 15 лютого 2014, 16:37

За умов подальшого незаконного переслідування один з лідерів Автомайдану Дмитро Булатов буде змушений просити в однієї з країн політичний притулок

Про це сам Булатова заявив 15 лютого під час прес-конференції у Берліні, повідомляє Німецька хвиля.

За словами Булатова, поки що він не буду подавати жодних заяв до жодної з країн.

"Але за умов подальшого незаконного переслідування буду змушений просити в однієї з країн політичний притулок. Хочу нагадати - моя головна мета - повернутися в Україну. І ця мета не змінитися", - додав Булатов.

Також він повідомив, що 17 лютого зустрінеться з лідером фракції "Батьківщина" Арсенієм Яценюком і лідером УДАРу Віталієм Кличком, які приїдуть до Берліна на зустріч з канцлером ФРН Ангелою Меркель. 

Окрім того у найближчих планах Булатова - організація спротиву в країнах ЄС та зустрічі з правозахисниками.

"Я буду вести консультації з представниками ЄС різних країн, в тому числі і Німеччини, у мене призначений цілий ряд зустрічей. Я буду продовжити рух Автомайдану в європейських країнах, де знаходяться банківські рахунки представників теперішньої влади, де знаходяться їхні будинки", - заявив Булатов.

За його словами, найближчі акції автомайданівців відбудуться у Відні та Вільнюсі.

Як відомо,  23 січня один з лідерів Автомайдану зник і знайшовся 30 січня у с.Вишеньки Бориспільського району. Як розповів сам активіст, викрадачі били його, катували, відрізали йому частину вуха і навіть розпинали.

Подробиці, які Булатов розповів про своє викрадення, читате тут.

2 лютого Булатов прибув до Вільнюса на лікування.

За його словами, він шукає можливості для розгляду щодо надання притулку постраждалим автомайданівцям у європейських країнах, в тому числі і в Німеччині.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News