Тимошенко: Опозиція може очолити уряд за трьох умов

Субота, 15 лютого 2014, 17:03

Фракція "Батьківщини" може проголосувати за кандидата від опозиції на посаду прем'єр-міністра Українии за трьох умов.

Про це в інтерв’ю ZN.UA заявила екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

"Я би не радила фракції "Батьківщина" взагалі це робити (голосувати за опозиціонера), але, якщо все ж таки фракція на це піде, то лише за трьох головних умов. Перше  — повна реабілітація та звільнення від кримінальної відповідальності всіх майданівців з притягненням до відповідальності всіх винних у їх побитті, викраденні активістів, журналістів та медиків. Будь-яке спільне голосування з Партією регіонів неприпустиме", - заявила Тимошенко.

За її словами, друга умова – "якщо разом з опозиційним прем'єром буде призначений опозиційний уряд (включаючи силовиків), або його більша частина".

Третя умова – доручення новому прем'єр-міністру негайно підписати парафовану Угоду з ЄС.

"У постанові Верховної Ради про призначення очільника уряду другим пунктом мусить бути затверджено доручення новому прем'єр-міністру негайно підписати парафовану Угоду з ЄС. За цих трьох умов я буду радити фракції голосувати ", - зазначила Тимошенко.

Також вона додала, що на останній зустрічі з Яценюком та Турчиновим "ми домовились, що найближчим часом Майдану буде запропонований високопрофесійний уряд, який в значній частині буде сформований з представників громадянського суспільства".

"Якщо люди дадуть такому уряду мандат довіри, то варто запропонувати цей уряд Януковичу публічно. Чомусь я переконана, що у Януковича інші плани і він відмовиться від співпраці", - додала екс-прем'єр-міністр.

При цьому на питання, чи мусить представник опозиції стати наступним прем'єром, Тимошенко зазначила: "Ні, не мусить, бо цьому прем'єр-міністру, очевидно, не дадуть працювати". 

"Під дахом Януковича опозиційний прем'єр-міністр не зможе демонтувати диктатуру та систему корупції, не зможе підписати Угоду з ЄС, не зможе врятувати Україну від соціально-економічного провалу", - зазначила екс-прем'єр.

"…Режиму потрібен прем'єр  від опозиції лише для того, щоб загасити Майдан та покласти на опозицію відповідальність за провальне правління Януковича", - підкреслила Тимошенко.

Також екс-прем'єр додала: "Добре про прем'єр-міністра від опозиції сказав Андерс Ослунд: "…Будь-який член технічного уряду, скоріш за все, стане "політичним трупом", а ми не хочемо щоб щось подібне сталося з хорошими людьми". Теж саме … підтвердив Юрій Стець, якого я щиро поважаю. Він сказав, що не радить Петру Порошенку очолювати уряд Януковича перед президентськими виборами. Я не дуже розумію, чому це тоді доцільно робити Арсенію Яценюку".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування