Від Пшонки вимагають справу про узурпацію влади у 2010-му

Неділя, 16 лютого 2014, 17:33

До Генпрокурора Віктора Пшонки звернулися з вимогою порушити кримінальне провадження за фактом захоплення державної влади в Україні у 2010 році.

Відповідне зверення направив лідер партії УДАР Віталій Кличко, повідомляє прес-служба партії.

У зверненні йдеться, що на підставі рішення Конституційного Суду №20-рп від 30 вересня  2010 року щодо начебто повернення Конституції України у редакції 1996 року, "за попередньою змовою осіб – групи найвищих посадових осіб у державі - був вчинений злочин щодо фальсифікації законодавства України з метою узурпації державної влади в Україні".

"Вчинене правопорушення  підпадає під санкцію ст.109 Кримінального Кодексу України – "дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади",- зазначено у зверненні.

Як зазначив Кличко, "президент Янукович у повній мірі усвідомлював незаконність вчинених дій щодо узурпації державної влади в Україні, а тому на рівні з іншими співучасниками злочину повинен нести відповідальність відповідно до закону".

"Особи, що вчинили вищезазначений злочин, ліквідували низку гарантованих Конституцією прав і свобод людини і громадянина, а також значно звузили та обмежили інші конституційні права громадян", - зазначено у документі.

"Таким чином, ці особи порушили більшість статей Кримінального Кодексу, які передбачають покарання за злочини проти особи та держави", - підкреслив лідер УДАРу.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...