Активісти Майдану не вірять Пшонці і залишаться під КМДА

Неділя, 16 лютого 2014, 20:03

Активісти Майдану, які раніше звільнили приміщення КМДА та чергували біля приміщення в очікуванні заяви Генпрокурора про звільннення усіх активістів від кримінальної відповідальності, не повірили його заяві та не згодні залишати будівлю Київради

Про це вони заявили після того, як ГПУ оприлюднило свою заяву щодо "закону про амністію".

"Ми абсолютно не віримо Пшонці. Не віддавати КМДА! Ми чекаємо завтрашнього дня. Ми готові тут стояти і не відходити. Ми не віддаємо КМДА", - гукають активісти, які стоять кід будівлею з часу закінчення Народного Віче.

Зокрема один з активістів Микола Коханівський заявив, що говорити про звільнення КМДА можна лише тоді, "коли на Майдан прийдуть люди, які зараз затримані, зокрема Віктор Смалій (адвокат Андрія Дзиндзі),  і скажуть що вони вільні".

У свою чергу комендант Київради Руслан Андрійко заявив, що представники "Свободи" готові знаходитися біля КМДА "стільки, скільки потрібно для того, щоб не були зірвані перемовини та досягнуті результати - зокрема звільнення 2000 наших побратимів".

Як відомо, 6 лютого суд відмовився змінювати запобіжний захід для адвоката "Дорожнього контролю" Віктора Смаль з утримання під вартою на домашній арешт. Арешт продовжено до 7 березня.

Як відомо, 16 лютого близько двохсот представників Самооборони тримали периметр навколо будівлі КМДА і Київради.

Раніше комендант КМДА Руслан Андрійко заявляв, що "без конкретних результатів лідери опозиції від Пшонки не вийдуть", тому самооборона Майдану залишиться у Київради до того моменту, поки лідери не повідомлять про результати зустрічі.

"Варіантів два: або буде прийнято рішення про закриття справ проти учасників протестів , або протестувальники знову займуть будівлю", - зазначив Андрійко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування