Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Помічник пілота захопив авіалайнер з українцем на борту

Понеділок, 17 лютого 2014, 13:13

Літак Ефіопських авіаліній, що летів з міста Аддис-Абеба до Риму захопив другий пілот, сподіваючись отримати притулок у Швецарії.

Рейс виконувався 17 лютого, повідомляє CNN.

Другий пілот, ім'я котрого не розголошується, зачинився в кабіні пілотів, коли головний пілот виходив до туалету. Після цього він скерував авіалайнер до Женеви (Швейцарія), сподіваючись отримати там притулок.

 "І ви повинні, нарешті, дати нам дозвіл для літака на притулок", – такий запит подав контрольно-диспетчерському пункту літак, коли був вже над аеропортом Женеви.

Після приземлення в Женеві другий пілот спробував втекти, та спустився з вікна кабіни пілотів по мотузці, але був затриманий співробітниками поліції.

"Ці дії мотивуються тим, що він не почувається у безпеці, знаходячись в своїй країні, та хоче подати прохання щодо надання притулку в Швейцарії", – сказав представник поліції країни.

У заяві Ефіопських авіаліній сказано, що "рейс 702, який вилетів з Аддис-Абеби о 00:30  та мав приземлитися в Римі о 4:40 був змушений здійснити посадку в аеропорту Женеви".

Зараз літак знаходиться в аеропорту Женеви. Ніхто з пасажирів чи членів команди не постраждав. На борту перебував громадянин України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування