Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Угорщина вкотре відмовила Шепелєву у статусі біженця

Понеділок, 17 лютого 2014, 17:16

Угорщина знову відмовила у наданні українському екс-депутату Олександру Шепелєву статусу біженця.

Про таке рішення імміграційного відомства повідомив адвокат Ференц Босе, передає державне інформагентство Укрінформ.

"Управління у справах імміграції та громадянства Угорщини знову відмовило у наданні Олександру Шепелєву та його дружині Галині Шепелєвій статусу біженців", - повідомив адвокат подружжя.

За його словами, у рішенні зазначається, що Шепелєвим "у Канаді переслідування не загрожує", і "у принципі є підстави для надання їм Канадою притулку, однак практичною перепоною до цього є їх перебування під екстрадиційним арештом".

У жовтні минулого року УСІГУ вже відхиляло клопотання Шепелєва та його дружини про надання їм в Угорщині статусу біженця.

Однак у зв'язку з апеляцією суд зобов'язав імміграційне відомство розглянути питання, чи може Канада надати дійсний захист Шепелєву та його дружині, які мають українське та канадське громадянство.

В Україні Шепелєва звинувачують у замаху на вбивство і розкраданні банківських коштів, а його дружину у фінансовому злочині; вони це спростовують.

Його затримали у Будапешті на початку липня за ордером Інтерполу. 

Шепелєв є колишнім депутатом БЮТ і Партії регіонів. У 2012 році він балотувався за мажоритарним округом на Вінниччині як самовисуванець, але не пройшов до парламенту.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування