Незастосування санкцій до Януковича штовхає його до незаконних дій - Кличко

Понеділок, 17 лютого 2014, 19:31

Потрібно провести перевірку походження наявних в країнах ЄС статків президента Віктора Януковича і його близького оточення, а також олігархів, котрі підтримують режим.

Про це заявив лідер фракції "Удар" Віталій Кличко під час зустрічі з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель у Берліні. 

Кличко відзначив, що зробити можливими кроки до компромісу в Україні реально, "якщо показати Януковичу та його оточенню перспективу заходів із боротьби з відмиванням брудних грошей".

Лідер "Удару" також підкреслив, що незастосування санкцій, зокрема, з боку ЄС, тільки штовхає Януковича далі до незаконних дій та силових варіантів.

"Я вважаю, що в руках ЄС і Німеччини, зокрема, є важелі і механізми для застосування санкцій. Тому потрібно провести перевірку походження наявних в країнах ЄС статків Януковича і його близького оточення, а також олігархів, котрі підтримують режим", - підкреслив Кличко, цитує його прес-служба.

"Всі підозрілі банківські транзакції таких бізнесів  повинні блокуватися відповідно до вимог директив ЄС щодо протидії відмивання грошей. Це матиме прямий вплив і на голосування депутатів від Партії Регіонів у парламенті", - зазначив політик.

Він також додав, що вирішення гострої кризи неможливе без змін в структурі влади. І ці зміни мають бути здійснені швидко та у легальний спосіб, щоби отримати схвалення суспільством.

Тож Кличко наголосив на необхідності якнайшвидше повернутись до Конституції 2004 року.

"Тиск на Януковича має бути доповнений позитивною програмою для українського народу. Вона, на мою думку, має включати: фінансову та іншу допомогу для подолання кризи", - вважає депутат.

"Її має отримати тільки уряд народної довіри; введення безвізового режиму для українців (за виключенням представників режиму Януковича) або, як мінімум, введення безкоштовних віз та полегшення їх отримання; і більш чітке окреслення перспективи членства в ЄС", - сказав Кличко.

Як відомо, Кличко та лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк спілкувалися у понеділок в Берліні з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News