Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк і Кличко кажуть, що Захід готовий дати грошей новому уряду

Понеділок, 17 лютого 2014, 19:48

Західні партнери готові надати Україні фінансову підтримку, але тільки в разі обрання нового демократичного уряду.

Про це заявили лідери фракцій "Батьківщина" та "Удар" - Арсеній Яценюк та Віталій Кличко - після зустрічі з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

"Це дуже важлива річ сьогодні для України. Наші західні партнери готові надати новому українському уряду відповідну підтримку. Коли я кажу про новий український уряд, - це не корупційний уряд, який представляє інтереси режиму, а той уряд, який має рівень довіри, в першу чергу у західних партнерів", - заявив Яценюк.

За його словами, під час зустрічі з Меркель були названі кілька механізмів надання такої допомоги, насамперед "кредити Міжнародного валютного фонду і кредити міжнародних інституцій та Євросоюзу".

Яценюк також нагадав, що обговорювалося "кілька цифр і підходів", починаючи з макрофінансової допомоги, яка вже запропонована Україні в розмірі 610 млн євро, і "закінчуючи збільшенням цієї допомоги до сум, які ми не хотіли б зараз розкривати, тому що це предмет окремих переговорів".

"Я можу вас запевнити, що нам абсолютно зрозумілий пакет економічної допомоги для нового українського уряду, для української держави", - підсумував лідер фракції "Батьківщина".

У свою чергу, Кличко зауважив: "Дуже важливий акцент був зроблений: економічна підтримка може бути надана не режиму, а тільки державі в обмін на економічні реформи, які повинні відбутися і повинні дати поштовх Україні в економічному розвитку. У цьому напрямку розглядається можливість економічної підтримки".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування