За вівторок постраждав щонайменше 21 журналіст

Вівторок, 18 лютого 2014, 20:49

Під час зіткнень силовиків і протестувальників у Києві вдень 18 лютого постраждав щонайменше 21 журналіст.

Про це, спираючись на наявні дані, повідомляє "Інститут масової інформації", наводячи список.

1. Фотокореспондент агентства "Reuters" Гліб Гаранич - на вулиці Шовковичній йому в груди потрапила світлошумова граната, яка розірвала одяг.

2. Фотокора Максима Трєбухова (Перепелицю) на Липській під центральним офісом Партії регіонів побила охорона. На нього напали шестеро чоловіків. Били по обличчю, голові. Фотокору зламали ніс.

3. На знімальну групу 5-го каналу - журналістку Євгенію Таганович та оператора Леоніда Тараненка – напали на Липській молодики спортивної зовнішності. Молодики розбили камеру 5-го каналу. В оператора, можливо, зламано палець.

4. На фотокореспондента радіо "Голос столиці" Євгена Котенка представники МВС напали на Лаврській. Побачивши його з камерою, міліціонери напали на нього, заламали руки, відібрали камеру та посвідчення, погрожували життю. Перевірили камеру, там ще не було знімків. Після цього його відпустили.

5. Фотографа УНН Олександра Козаченка біля урядового кварталу побили та розбили йому камеру. Інцидент стався, коли він разом із Максимом Трєбуховим у жилетах із написами "Преса" знімали пожежу у офісі Партії регіонів та як її гасять.

6. Журналіста 5 каналу Азада Сафарова у Кріпосному провулку побили бійці "Беркуту". Поламали техніку, мікрофон. По тілу та голові забиття та гулі. Рукою Сафаров не може рухати.

7. Оператора 5 каналу Сергія Клименка побили у Кріпосному провулку бійці "Беркуту". До нього беркутівці застосували газ, розпилявши в обличчя, а також побили.

8. На журналіста Громадського ТБ Анатолія Морозова біля Будинку офіцерів напали невідомі. Йому зламали щелепу. Під час нападу він стрімив для Громадського ТБ, був маркований як журналіст бейджиком та був у жилеті "Преса".

9. Фотокореспондента видання PHL Андрія Гудзенка під офісом Партії регіонів на Липській побила охорона будівлі. Йому розбили одну камеру і об'єктив. Пошкодили руку і ногу. 

10. На журналістку ТСН телеканалу 1+1 Аллу Хоцянівську біля Маріїнського парку напали "тітушки". Вона працювала у парі з оператором Артемом Багровим. Тітушки вимагали віддати камеру. Коли знімальна група відмовилась це зробити, ті відтягнули журналістку за куртку до паркану, вдарили по спині і залишили.

11. На оператора ТСН телеканалу 1+1 Артема Багрова біля Маріїнського парку напали "тітушки". Його оточили кілька "тітушок" із палицями та почали його бити, вирвавши камеру. В оператора численні забої, камеру розбито вщент. 

12. Фотокору та фрілансеру Олені Максименко уламками гранати поранено ногу. "Це сталося на Шовковичній біля 11 години, я знімала сутички, біля мене розірвалася світлошумова граната, осколки завдали 5 ран-порізів", - повідомила вона.

13. У фотографа Івана Любиша-Кірдея "Беркут" відібрав карти пам'яті з відзнятим відео. Він є оператором каналу "1+1" та позаштатним фотографом газети "День".

14. Редактора відділу "Економіка" інтернет-видання INSIDER Сергія Головньова на вулиці Інститутській побили бійці "Беркуту". Силовики били палицями по голові та давали стусани. Йому вибили з рук камеру і розтоптали.

15. Кореспонденту "Главкому" Олексію Бику потрапила гумова куля в лоб.

16. Редактора відділу політики видання "Ділова Столиця" Ярему Городчука побили співробітники міліції на Інститутській. Розбита голова, сильний забій лівої руки.

17. Фотокора газети "КоммерсантЪ" Кирила Чеботіна побив "Беркут" під час зачистки вулиці Інститутської, розбив йому фотоапарат. 

18. Фотокора газети "Весті" Володимира Бородіна побив "Беркут", відібрав у нього камеру, документи і смартфон. На ньому була каска із написом "преса", великий червоний бедж із написом "преса" на шиї та посвідчення журналіста.

19. Фотокору інтернет-видання "Інсайдер" Максиму Кудимцю спецпризначенець надавав стусанів та змусив видалити фотографії. Журналіст знімав, як роздавали набої.

20. Журналістку "Чернігів-інфо" Маріанну Харді побив "Беркут", зірвали з нею каску "ПРЕСА", і почали бити по голові кілька чоловік.

21. Журналіста газети "Уездные новости" Ігоря Волосянкіна побив "Беркут", він був у касці з написом "ПРЕСА". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування