Портнов не стримався і нагадав, що чекає на "радикалів"

Середа, 19 лютого 2014, 06:10

Заступник голови адміністрації президента Андрій Портнов звернувся до тих, "хто вдався до радикальних дій", зазначивши, що вони вчиняють тяжкі злочини.

Про це йдеться у його заяві, оприлюдненій на сайті президента.

"Сьогоднішні правопорушення мають ознаки особливо тяжких злочинів. Захоплення зброї, підрозділів і приміщень органів внутрішніх справ і безпеки, інші дії суворо караються законом", - заявив він.

"Закон дає певне визначення: суспільно небезпечна діяльність, яка полягає у свідомому, цілеспрямованому застосуванні насильства шляхом підпалів, убивств, тортур, залякування населення та органів влади, або втіленням інших посягань на життя чи здоров’я ні в чому не винних людей, або погроза вчинення злочинних дій з метою досягнення злочинних цілей, називається тероризмом", - нагадав заступник голови АП.

"Суспільно небезпечна діяльність буде обов’язково каратися самим суворим чином. Закликаємо всіх, хто вчинив ці злочини, здати зброю і уникнути суворого покарання", - додав Портнов.

"Вимагаємо негайно припинити незаконні дії. Здатися правоохоронним органам. Звільнити всі захоплені приміщення і транспортні комунікації. Зробити це необхідно заради збереження миру і спокою в нашій країні. Заради збереження єдності нашої держави і громадянського спокою", - підкреслив він.

Як відомо, зустріч лідерів опозиції та Януковича, яка відбулася вночі з вівторка на середу, завершилася нічим - президент зажадав, щоб мітингувальники пішли додому.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування