Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Берлін може запровадити персональні санкції проти Януковича

Середа, 19 лютого 2014, 14:22

Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайер звинуватив президента Віктора Януковича у зволіканні з вирішенням кризи в країні. Берлін розглядає санкції проти Януковича.

Відповідну заяву він зробив у середу, 19 лютого, повідомляє Deutsche welle.

Крім того, можливою реакцією на насильство в Києві, за словами офіційного представника МЗС Німеччини, можуть стати санкції щодо Януковича.

Зокрема, мова йде про варіант заморозки банківських рахунків президента України і введення заборони на в'їзд на територію ЄС, повідомляє dpa.

"Кожному має бути зрозуміло, що насильство не є вирішенням проблеми, але лише посилює її", - заявив Штайнмайер в ході німецько-французьких урядових консультацій у Парижі.

У своїй сьогоднішній заяві глава МЗС Німеччини наголосив, що "за тактику зволікання з боку Віктора Януковича Україна дорого заплатила".

"Його відмова від серйозного діалогу про мирне врегулювання конфлікту в Україні і конституційної реформи - це велика помилка", - цитує главу німецького МЗС агентство AFP.

Штайнмайер закликав уряд у Києві до розсудливості . "Відповідальність за розумні дії і деескалацію конфлікту лежить на президенті Януковичі , уряді та українських силах безпеки", - сказав міністр.

Він наголосив, що попри застосування насильства повинні бути створені "передумови для відновлення політичного діалогу".

Обидві сторони повинні відмовитися від насильницьких дій , зазначив Штайнмайер , назвавши ескалацію конфлікту " лякаючою " , а велика кількість жертв " жахливим".

У вівторок увечері глава МЗС Німеччини Франк- Вальтер Штайнмайер закликав Європу переглянути колишнє небажання вводити персональні санкції щодо винних у насильстві в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...