Опозиція вимагає від Януковича повного перемир'я

Середа, 19 лютого 2014, 15:16

"Трагічні події 18 лютого – це не сценарій української політичної опозиції, яка була, є і буде прибічницею винятково мирних форм протесту".

Про це йдеться в спільній заяві трьох опозиційних фракцій, оприлюдненій у середу.

"Ми ніколи не закликали, не закликаємо і не будемо закликати людей до зброї. Це - наша принципова позиція. Смерть кожної людини - особиста трагедія кожного з нас", - наголошують Яценюк, Кличко і Тягнибок.

За їхніми словами, до безпрецедентної трагедії призвели "три місяці глухоти Януковича до вимог Майдану в купі з постійною провокативною грою м'язами, потуранням безкарній агресії проти людей з боку силових структур та кримінальних елементів".

"Вина за це цілком і повністю лежить на владі", - наголошено в заяві.

"Вести переговори із режимом, чия політика призвела до смерті багатьох людей, - справа вкрай неприємна, але ми зобов’язані зробити все можливе і навіть неможливе, щоб запобігти подальшому кровопролиттю", - заначають опозиціонери.

"Янукович перш за все має забезпечити повне перемир’я, гарантувати відсутність силового тиску на Майдан, відвести внутрішні війська та спецпідрозділи із зони безпосереднього контакту з Майданом".

"Розпуск" Майдану як передумова, висунута Януковичем опозиції, є контрпродуктивною та відірваною від реалій", - наголошують опозиціонери.

"Не ми збирали Майдан, і не нам його розпускати! Люди самі вирішать, як їм бути – в залежності від того, коли і в який спосіб буде задоволено їхні вимоги.

"Янукович повинен нарешті усвідомити: в країні відбувається повстання проти нього особисто, спричинене усією його політикою за час чотирирічного правління. Доведені до відчаю люди вимагають вже не просто відставки Януковича, а суду над ним".

"Повернення до Конституції 2004 року не примха опозиції, а великий компроміс з боку Майдану. Сьогодні перспектива такого компромісу звузилася як ніколи", - зазначено в заяві.

"Залишаються лічені години, щоб трагічний процес не став незворотнім".

"Вся повнота відповідальності за негайне припинення ескалації конфлікту, за вихід із глибокої політичної кризи лежить особисто на Вікторі Януковичу", - резюмується в заяві.

Також у Штабі національного спротиву повідомили, що за їхньою інформацією, 19 лютого, на 18.00 влада готує повторний силовий штурм Майдану.

За даними Штабу, зараз силовиків приводять у повну бойову готовність, видають спеціальну амуніцію та боєприпаси.

"Прохання до всіх киян, які хочуть захистити столицю та свою країну від кримінальної окупації, збиратися на Майдані, щоб разом відбити атаку та "зачистку" мирного протесту. Ми маємо гуртуватися та діяти спільно, щоб перемогти ", - йдеться у заяві Штабу національного спротиву.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News