Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москаль: у протестувальників кидали "антитерористичні" гранати з Росії

Середа, 19 лютого 2014, 20:43

Геннадій Москаль каже, що силовики використовували проти протестувальників гранати, закуплені в Росії, які використовуються при антитерористичних операціях.

Про це він заявив у ефірі "Громадського ТБ", коментуючи твердження, що в активістів кидали не лише світлошумові гранати.

"Це гранати, які ще не розмитнені, які не пройшли технічну сертифікацію – це те, що вони доповнили постанову Кабінету міністрів і закупили ряд гранат світлошумових у Російській Федерації, які використовувались при проведенні антитерористичних операцій, а не проти мирних мітингувальників", - заявив Москаль.

"Так, вони мають більшу силу, вони гримлять – мабуть, всі кияни вчора чули цю канонаду… Тобто вони є і жахаючої дії, і вражаючої дії, тому що уламки розлітаються…", - повідомив він.

"І саме головне, що гранату можна кидати не менше, ніж 2 метри до людини. Вони ж кидають у натовп… їм по-барабану", - сказав депутат.

Москаль також підтвердив, що з поранених активістів витягають кулі, які використовуються для зупинки автотранспорту.

"Це "Беркут" використовує для поранення людей. Вони застосовуються для примусової зупинки автотранспорту. Якщо можна зупинити автомашину цією кулею, то уявіть, що тоді з людьми…", - зазначив він.

Москаль також додав, що з МВС йому відповіли телеграмою, що "Беркут", який прибув до Києва з інших регіонів і брав участь у столичних подіях у дні найпотужніших протистоянь, ніхто не інструктував і "безпосереднє керівництво цими спецпідрозділами не здійснювалося". 

МВС запевняє, що Беркут не з Києва не інструктували
МВС запевняє, що "Беркут" не з Києва не інструктували

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...