Тимошенко каже, що Януковичу "допоможуть" не санкції а Гаазький трибунал

Середа, 19 лютого 2014, 20:48

Екс-прем’єр-міністр Юлія Тимошенко вважає, що від Європейського Союзу потрібно вимагати вже не санкцій, а суду проти Віктора Януковича в Гаазі.

Про це вона написала в листі, зачитаному сьогодні на Майдані, повідомляє УНІАН.

Тимошенко закликала сформувати делегацію з представників Майдану і направити її на завтрашнє засідання міністрів закордонних справ країн-членів ЄС, де буде розглядатися питання запровадження санкцій проти українських можновладців, винних у застосуванні сили в Україні.

За її словами, застосування санкцій проти президента, хоча і їх потрібно домагатися, є вже запізнілим кроком, оскільки можуть вже не зупинити масштабний терор.

На переконання Тимошенко, сьогодні потрібно вимагати від ЄС розгляду справи проти Януковича в міжнародному Гаазькому трибуналі.

"Одним із правових шляхів порушення справи в міжнародному кримінальному суді проти Януковича може бути звернення до цього суду тих країн, громадяни яких постраждали від агресії владного режиму під час силових дій проти мирних людей на Майдані", - вважає Тимошенко.

"Крім того, наша делегація має добитися негайного направлення в Київ міжнародної судово-медичної експертизи та встановлення факту смертей мирних громадян від вогнепальної зброї та інших інструментів насилля", - наголосила опозиціонерка.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування