Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Проти майданівців застосували спецпідрозділ СБУ - джерело

Четвер, 20 лютого 2014, 18:53

Проти протестувальників на Майдані застосували підрозділ СБУ Альфа.

Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на джерело в Кабінеті міністрів.

За його словами, снайпери живуть на території Кабміну з початку лютого. Іноді вони виїжджали в місто на джипах з тонованим склом.

"Групу з 10-12 чоловік розмістили в двоповерховому приміщенні, що знаходиться у внутрішньому дворі Кабміну. Члени групи були одягнені в однакову чорну уніформу, мають при собі снайперські гвинтівки, однотипні рюкзаки і захисні окуляри. Військових постійно супроводжували два джипи з тонованими стеклами - чорний "Мерседес-кубик" і срібляста "Тойота Лендкрузер" (реєстраційний номер АА 6623 МА)", - розповів співрозмовник агентства.

ZN.UA 

 ZN.UA

За його словами, саме на цих машинах снайпери періодично виїжджали з території Кабміну в місто. Саме в них вони завантажували та на з них виймали снайперські гвинтівки, бронежилети і рюкзаки.

"20 лютого в 8:45 ранку вся група швидко покинула територію Кабміну і побігла у напрямку до клубу КМ. При собі спецназівці мали снайперські гвинтівки. Їх супроводжував позашляховик (марку розглянути не встиг), який раніше на території Кабміну не з'являвся", - цитує ZN.UA слова очевидця.

Видання також стверджує, що машину "Тойоту Лендкрузер" з номерами АА 6623 МА неодноразово бачили припаркованою біля будівлі Управління "А" (Альфа) Центру спеціальних операцій Служби безпеки України.

В базу даних ДАІ цей номерний знак не внесено. Однак ZN.UA опублікувало фотографію цієї машини, нібито зроблену в травні 2013 року. Автомобіль припаркований на місці, де дозволено паркуватися співробітникам управління, які обіймають керівні посади у цій структурі.

Видання також зазначає, що снайпери Альфи озброєні далекобійними гвинтівками британського виробництва, що дозволяють вражати цілі на відстані до 2000 метрів. Першу партію такої зброї закупив екс-глава Управління "А" СБУ генерал Бірсан.

Народний депутат з фракції Батьківщина Володимир Ар'єв озвучив дещо іншу версію появи снайперів на Майдані.

"Нам повідомили, що снайпери - із спецпідрозділу "Булат" Управління Державної Охорони, який був створений заступником начальника УДО Заневським, що працював до того в ФСО РФ", - написав він у Facebook.

Нардеп Анатолій Гриценко зробив схожу заяву. "За моїми даними, снайпери саме з УДО", - сказав він з трибуни Верховної Ради України в четвер.

В СБУ використання Альфи на Майдані спростовують.

"У подіях під час ранкового протистояння на Майдані Незалежності в Києві 20 лютого співробітники центру спеціальних операцій СБУ "Альфа" участі не приймали", - заявили в прес-центрі спецслужби.

У той же час активісти та ЗМІ неодноразово повідомляли, що протестувальники на Майдані гинуть від куль снайперів. Ввечері повідомлялося, що на Інститутській вже після закінчення активного протистояння снайпер підстрелив мирну людину, яка був без каски, або іншого захисту.

ZN.UAІнтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...