Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії вважають, що питання про санкції ні для кого в Києві не має значення

Четвер, 20 лютого 2014, 23:19

Питання про європейські санкції ні для кого в Києві зараз не має визначального значення.

Так вважає постпред Росії при ЄС Володимир Чижов.

"У нинішній ситуації яка, на жаль, панує в Києві та низці інших міст та регіонів України, я думаю питання про санкції ні для кого не має визначального значення", - зазначив він.

Чижов також підкреслив, що це "по суті справи політичне рішення, яке не містить конкретики".

"Прописано те, як можуть виглядати ці санкції, а кого вони торкнутися - поки ні", - сказав російський постпред.

"Залишаючи осторонь питання про ефективність санкцій, як у нинішній конкретній ситуації, так і взагалі, я можу тільки висловити сподівання, що під них потраплять справжні винуватці того, що відбувається в Києві, тієї хвилі насильства, яка призвела до загибелі вже десятків людей і поранень сотень людей. Ті, хто закликає своїх прихильників до зброї для силового усунення демократично обраного керівництва країни", - підкреслив Чижов.

При цьому він зазначив, що не знає, як Євросоюз має намір шукати цих людей, але висловив надію, що "велика кількість діячів Євросоюзу і на майдані, і навколо нього може в цьому допомогти".

У цьому зв'язку російський постпред звернув увагу "на повсюдне порушення протестувальниками в Києві та Західній Україні домовленості між владою і опозицією про "перемир'я".

"З урахуванням складу учасників майдану, ця ідея була, на жаль, приречена з самого початку, тому що ті, хто домовлявся з президентом про перемир'я, на практиці не контролюють вулицю, або, вірніше сказати, площу і не користуються там авторитетом", - підкреслив високопоставлений дипломат.

Як відомо, Європейський союз вирішив ввести візові та фінансові санкції проти винних у застосуванні неймовірного насильства в Україні.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування