Гриценко: Київ залишають більше 1 тисячі силовиків

П'ятниця, 21 лютого 2014, 15:18

Анатолій Гриценко закликає Автомайдан, Самооборону Майдану та Правий сектор дати змогу регіональним силовикам залишити межі Києва.

Про це повідомив у своєму блозі на "Українській правді" Анатолій Гриценко.

"Разом із однопартійцем-депутатом Олегом Канівцем ми зараз вивозимо із Києва підрозділи Беркуту - Одеський, Севастопольський, Херсонський і Вінницький - які прийняли рішення припинити охорону АП на Банковій і в колоні прямують до місць постійної дислокації, - пише Гриценко.

За його словами, відповідно до прийнятої учора постанови Верховної Ради, крім Беркуту - в колоні регіональні підрозділи Південного територіального командування Внутрішніх військ.

"Загальна чисельність біля 800 осіб. А всього охорону кварталу на Банковій залишають 1100 військовослужбовців Внутрішніх військ - і їдуть додому в регіони", - повідомив Гриценко.

Командири Беркуту публічно заявили журналістам, що вони присягали на вірність Українському народу, а не окремим політикам чи олігархам.
"Вони не бояться бути звільненими з посад, але злочинних наказів своїм підлеглим не віддадуть", - запевняє Гриценко.

Депутати мають намір супроводжувати силовиків до Умані, аби уникнути конфліктів із протестантами на блок-постах по маршруту.

"Командири Беркуту і Внутрішніх військ нам довірилися, і маємо зробити свою справу чесно - гарантувати їм безпеку повернення додому", - каже Гриценко.

Українська  правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News