РАДА ВІДНОВИЛА ДІЮ КОНСТИТУЦІЇ-2004

Субота, 22 лютого 2014, 12:03

Верховна Рада відновила дію Конституції-2004 голосуванням за відповідний акт, оскільки президент Віктор Янукович не підписав закон, ухвалений в Раді напередодні.

Відповідний акт під час голосування підтримали 325 народних депутатів.

Під час обговорення документу голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк нагадав, що 21 лютого Верховна Рада ухвалила закон про відновлення дій і положень Конституції 2004 року.

"Відповідно до угоди з нашими європейськими партнерами, частиною якої була влада, протягом 48 годин законопроект про відновлення дії Конституції повинен був бути проголосований, підписаний і оприлюднений. Це означає, що Янукович зобов'язаний був вчора підписати цей законопроект для того, щоб сьогодні він був оприлюднений", - заявив Яценюк.

Він вніс пропозицію проголосувати за постанову про текст Конституції 2004 року і додати до зареєстрованого тексту постанови фразу: "ця постанова втрачає чинність з моменту набрання чинності закону України про відновлення дії окремих положень Конституції України №742-7 від 21.02.2014 року".

"Після голосування ми приймемо рішення про оприлюднення і підписання постанови, якщо Янукович терміново не підпише вчора прийнятий закон", - наголосив Яценюк.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News