Добкін, Шишацький і Кернес відхрещуються від звинувачень у сепаратизмі

Субота, 22 лютого 2014, 12:12

Губернатори Донецької та Харківської областей заявили, що вони - за цілісність України.

Про це Андрій Шишацький та Михайло Добкін сказали під час своїх виступів на з'їзді депутатів з південно-східних областей та Автономної Республіки Крим, пише Медіапорт.

"Ми не збираємося розвалювати стану, ми хочемо її зберегти", - сказав Добкін.

"Нам не можна допустити розколу країни", - заявив Шишацький.

До них приєднався і мер Харкова - Геннадій Кернес.

"Я за єдину країну, і Харків був частиною України, Україна - і залишиться. У Харкові не було ніякого сепаратистського змови", - сказав Кернес.

Крім того, губернатор Донецької області назвав "природною самоочищенням" масовий вихід депутатів з Партії регіонів.

Зїзд депутатів південно-східних областей
З'їзд депутатів південно-східних областей

Як відомо, у суботу в Харкові проходить з'їзд депутатів всіх рівнів з південно-східних областей та Автономної Республіки Крим. Його ініціював "Український фронт", анонсував - губернатор Михайло Добкін.

На з'їзді присутні 3777 делегатів із Криму, Харкова, Луганська, Дніпропетровська, Донецька, Росії. Натомість з Миколаївщини не присутній жодний кандидат.

Водночас, біля місця проведення з'їзду зібралося близько тисячі прихильників Євромайдану. Вони йдуть до Палацу спорту не прямо, а в обхід.

Протестувальники йдуть до місця проведення зїзду
Протестувальники йдуть до місця проведення з'їзду

У колоні йдуть люди з прапорами України. Ходу, крім харківських "ультрас" підтримують і луганські футбольні фанати - у них шарфи луганського ФК "Зоря".
Учасники ходи скандують "Слава Україні!", "Слава героям майдану!", "Слава нації!", "Зека геть! ", "Тітушкі, здавайтеся!".

Місцеві ЗМІ також повідомляють, що за даними мешканців міста Валки Харківської області близько години тому вони не змогли виїхати зі свого міста.

Дорогу біля ставка перегородили молоді люди спортивного вигляду. За їхніми словами, вони зробили це, щоб перешкоджати приїзду лідера об'єднання "Правий сектор" Дмитра Яроша.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування