Янукович про події в Україні: Це держпереворот і нацистська Німеччина

Субота, 22 лютого 2014, 15:08

Президент Віктор Янукович заявив, що "робив все, щоб в Україні не було кровопролиття", назвав події в Україні держпереворотом та порівняв з нацистською Німеччиною 30-х років. 

Про це він заявив в інтерв'ю журналістам.

"Події, які відбулися в Україні, які побачив весь світ - приклад державного перевороту", - заявив Янукович.

"Ми робили усі кроки, які б стабілізувати політичну ситуацію в країні. Але трапилося так, як трапилося. Я приїхав у Харків вчора пізно ввечері, хотів взяти участь у сьогоднішньому зїзді депутатів усіх рівнів. Але трапилося так, що я не міг втрачати час і не зміг поїхати. Весь час йшли сигнали про переслідування людей", - зазначив Янукович.

"Я намагаюся зараз захищати людей, яких постійно переслідують, у місцях їх проживання, роботи, на дорогах. Я роблю все, щоб не допустити подальшого кровопролиття", - уточнив Янукович.

Говорячи про вихід нардепів і членів ПР з фракції та Партії регіонів, Янукович зазначив: "Нехай це буде на їхній совісті і на їхній відповідальності".

"Є люди, які бояться за свої сімї, не витримують тиску. Але є і зрадники. Не хочу зараз про це говорити, називати якісь прізвища", - додав він.

"Партія пережила багато таких часів, 2004, 2005 роки, коли з партії вийшло близько 200 тис. членів. Але потім увійшло близько 600 тисяч.  Зараз ситуація, мабуть, повториться. В партії – 1,5 мільйони. Хай вийде, припустімо, 500 тисяч.  Але я не думаю, що аж стільки вийде", - зазначив президент.

"Все одно партія – здорова", - зазначив він.

"Ми бачимо повторення нацистське – коли в 30-ті роки у Німеччинні, Австрії  нацисти приходили до влади. Забороняли партії. Зараз те ж саме - забороняють ПР, КПУ. Вішають ярлики, переслідують, б'ють, палять будинки, офіси. Більше 200 офісів спалили в Україні. 

Також Янукович повідомив, коментуючи заяву про відставку Володимира Рибака: "Його побили. Вчора в його машину стріляли. Він подзвонив мені, і я відправив його  на лікування у Донецьк. Те ж саме з головою АП Клюєвим".

"Зараз пішли погрози суддям Конституційного суду. Різними шляхами це роблять - телефоном, електронними повідомленнями. Вчора депутати з Партії регіонів виходили з Ради - їх закидали камінням", - додав Янукович. 

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування