Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мірошниченко: Ніхто із тих, хто міг вплинути на Януковича, не вислухав

Неділя, 23 лютого 2014, 23:29

Юрій Мірошниченко склав повноваження представника президента у Верховній Раді і розповів, як під час розстрілу людей жоден із тих, хто міг зупинити це, не захотів його слухати.

Маючи слово в марафоні ТСН, Мірошниченко не міг стримати сліз.

"Сьогодні, на засіданні голів фракцій я склав повноваження представника президента. Поки що, можливо, документи не підписані, але вже неможна говорити, що я – представник президента", - сказав Мірошниченко.

Він назвав події останніх днів і вбивства людей "плямою на репутації всієї влади".

"Я прошу пробачення… Це те, за що всім нам… (соромно)", - заявив "регіонал".

На запитання, де він був у той момент, коли у центрі Києва розстрілювали людей, екс-представник президента відповів, що разом із Володимиром Макеєнком обдзвонював опозиційних депутатів, які були на Майдані, зустрічався з Віталієм Ковальчуком із УДАРу, намагався додзвонитися до президента.

"Не тільки йому (Януковичу) ми намагалися додзвонитися. Ми намагалися додзвонитися всім, хто так чи інакше міг впливати на його рішення. На жаль, ніхто не був готовий нас слухати", - сказав він.

Мірошниченко не став давати оцінку Віктору Януковичу з етичних міркувань, також він не став оцінювати Партію регіонів.

"Я не виходив з лав партії і вважав для себе надзвичайно важливим залишатися в офісі президента з тим, щоб небагато, але наших голосів на користь того, що треба зупинитися, щоб вони були (там)", - пояснив він.

"Ми повинні зберегти країну. Що стосується подальшого Партії регіонів, я думаю, що не з моїх вуст має бути це сказано", - зазначив Мірошниченко.

Він звернувся до мешканців Криму, мешканців сходу і півдня:

"Сьогодні не той день, коли ми повинні думати про розкол України. Я прошу вас… Ви бачили ці кадри… Україна має лишитися єдиною".

Як відомо, цими днями Україна прощається з загиблими під час сутичок силовиків і протестувальників, більшість померли від прицільних поранень у голову.

За останніми даними, з 18 лютого у Києві загинуло 82 людини, 645 постраждали, 423 госпіталізовані. Загинуло багато протестувальників, є жертви й серед силовиків.

Зупинити кровопролиття намагаються депутати Верховної Ради, які вже усунули Януковича, а також ряд міністрів і генпрокурора від посад.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування