Москаль оприлюднив плани розгону Майдану - вимагає відкрити справи

Понеділок, 24 лютого 2014, 10:21

Народний депутат Геннадій Москаль оприлюднив плани спецоперацій по силовому розгону акцій протесту на Майдані "Бумеранг" і "Хвиля", які передбачали залучення 10 тисяч бійців ВВ, 10 тисяч міліціонерів та 2 тисячі "Беркуту".

Відповідні документи він оприлюднив у себе на Facebook.

За словами голови ТСК Ради з розслідувань злочинів силовиків, матеріали про операції збирали "на свій страх і ризик патріотично налаштовані працівники МВС та СБУ".

Москаль розповів, що уже звернувся до нового керівництва МВС та СБУ, яке в парламенті пообіцяло всіляке сприяння.

"Однак до вечора жодної зустрічі мені провести не дозволили, а згодом через третіх осіб передали, що для отримання необхідної інформації слід знову писати депутатські звернення", - написа депутат.

Для того, щоб нікому не захотілось "вигородити" окремих злочинців у погонах, Москаль вирішив оприлюднити свої матеріали.

"Ось чому я вирішив оприлюднити частину планів "Хвиля" та "Бумеранг" — документи, які доводять, що снайперами на вул. Інститутській були бійці підрозділу спеціальних операцій внутрішніх військ, яким керує полковник С. Асавалюк, та бійці підрозділу внутрішніх військ "Омега", - розповів Москаль.

Крім того, за інформацією депутата, вказівку на застосування зброї колишній міністр МВС Захарченко дав спецпідрозділу ГУБОЗ МВС "Сокіл".

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Він також надав прізвища та номери телефонів керівників підрозділів, що брали участь у силовому розгоні акцій протесу.

Він вимагає від ГПУ відкрити провадження проти організаторів та виконавців розгону людей.

"Після цього я добровільно передам слідчій групі ГПУ решту матеріалів, які вказують на причетність до кривавих подій міністра МВС Захарченка, його заступника Ратушняка, начальника департаменту громбезпеки МВС О. Крикуна, командувача внутрішніх військ МВС С. Шуляка, в.о. начальника ГУМВС у м.Києві В. Мазана, голови СБУ О. Якименка, його першого заступника В. Тоцького, начальника УСБУ в Києві та Київській області О. Щоголєва, командирів підрозділу СБУ "Альфа"", - заявив Москаль.

"План "Бумеранг" і "Хвиля" доповідався вищому політичному керівництву країни і вводився в дію з його схвалення", - переконує він та обурюється, що досі нікому із "нікому з високопосадовців не вручено повідомлення про підозру, ніхто з них не затриманий і не арештований".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News