Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тягнибок: Міноборони має перевірити можливе стягування російських військ до України

Понеділок, 24 лютого 2014, 11:13

Лідер фракції Свобода Олег Тягнибок вимагає від Міноборони перевірити можливість накопичення військ Російської Федерації на кордонах з Україною.

Про це він заявив на погоджувальній раді у ВР в понеділок.

"На сьогодні на 12 годину передбачено прибуття з порта Темрюк до Севастополя великого десантного корабля Николай Фильченко зі складу ЧФ РФ. Він має доставити близько 200 озброєних військовослужбовців та 10 БТР-800 (…) Також з Сочі в Анапу перекидуються 6 літаків Мі-8", - розповів Тягнибок.

"Крім жахливої економічної кризи та переддефолтної ситуації, до якої довела попередня влада, ми можемо мати проблеми ще й північним сусідом", - побоюється лідер свободівців.

Тягнибок озвучив цілий ряд пропозицій від Свободи, оформлених у законопроекти. Зокрема його політсила пропонує призначити уповноваженого від ВР по контролю за діяльністю розвідок в Україні та Нацбанку.

Тягнибок вимагає "зупинити виїзд за кордони України цілої низки чиновників, які причетні до порушення прав людини та свобод"

Політисила пропонує присвоїти звання героїв Украни загиблим учасниками акцій протесту і вимагає ліквідувати спецпідрозділ Беркут. Також Тягнибок вважає доцільним призначити вибори Київради на мера Києва на 25 травня, "коли будуть проведені президентські вибори".

"Також доцільно призначити вибори міських голів Херсона, Миколаєва, Одеси, Чернівців та Черкас", - вважає політик.

Крім того, Тягнибок заявив, що його політсила вимагає зупинення трансляції та ретрансляції ряду телевізійних телеканалів, в тому числі російських "які не тільки збочено транслюють те, що відбувається у нас в Україні, але й нагнітають протистояння".

За словами лідер Свободи, один такий телеканал повідомляв, що він "запропонував позбавляти громадянства російськомовних українців".

"Це є повна маячня",- обурився Тягнибок.

Крім того, за словами Тягнибока, Свобода вимагає повернення капіталів, виведених в офшори. Для цього політик вважає за необхідне звернутися за допомогою до європейських партнерів.

Також Тягнибок заявив, що необхідно дозволити в Україні вільне володіння зброєю.

"Пропоную представникам усіх фракцій долучитися до авторства закону про надання громадян України права на набуття і вільне володіння холодною та вогнепальною зброєю", - заявив він, додавши, що, якби такий закон вже діяв, то це допомогло б запобігти "свавіллю влади".

Крім того, Тягнибок запропонував колегам підтримати заборону комуністичної ідеології в Україні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування