Меркель закликає нову українську владу до стриманості

Понеділок, 24 лютого 2014, 14:43

Канцлер ФРН Ангела Меркель закликала нове політичне керівництво України до стриманості.

Як повідомляє Deutsche Welle з посиланням на Reuters, про це 24 лютого в Берліні заявив офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт.

"Ми переконані, що всі повинні бути зацікавлені в тому, щоб Україна повернулася в русло правового й прозорого процесу з метою демократичного врегулювання кризи. Шанс для цього є, і політики повинні усвідомлювати свою відповідальність", - зазначив він.

За його словами, Ангела Меркель, яка провела телефонні розмови з українськими політиками, в тому числі і з Юлією Тимошенко, що вийшла, закликала останніх до стриманості.

"Ті , хто нині бере на себе відповідальність, повинні подбати про збереження територіальної цілісності країни, і цей намір має бути відображено в складі, політичній програмі і тоні нового уряду" , - підкреслив Зайберт .

Він зазначив, що особливо це стосується східних регіонів України і Криму, де живе переважно російськомовне населення.

"Федеральний уряд переконаний, що на завершення перехідного періоду на Україні мають відбутися прозорі , вільні , справедливі , демократичні вибори , які забезпечать повну легітимацію новообраного політичного керівництва" , - вказав офіційний представник уряду ФРН , додавши , що Євросоюз і Німеччина готові допомагати в цьому.

Раніше повідомлялося, що Меркель у телефонній розмові закликала екс-прем'єра Юлію Тимошенко працювати на єдність країни і опозиції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування