Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МИТРОПОЛИТА ВОЛОДИМИРА УСУНУЛИ ВІД УПРАВЛІННЯ УПЦ МП

Понеділок, 24 лютого 2014, 16:02

Місцеблюстителем Київської митрополичої кафедри обрано Преосвященного митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія.

Про це повідомляє офіційний сайт Української православної церкви Московського патріархату.

Таке рішення на своєму  засіданні прийняв Священний Синод Української Православної Церкви.

"З огляду на викладене в Рапорті, констатувати, що стан фізичного здоров’я Блаженнішого Митрополита Володимира дає підстави  для вступу в силу п. 14 розділу V Статуту про Управління УПЦ, а саме про наявність причин, які унеможливлюють виконання Митрополитом Київським і всієї України Володимиром обов’язків Предстоятеля Української Православної Церкви", - повідомили в УПЦ МП.

Таємним голосуванням Священний Синод УПЦ із числа своїх постійних членів обрав Місцеблюстителем Київської митрополичої кафедри Преосвященного митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія.

Митрополит Онуфрій тимчасово керуватиме УПЦ МП

fotolitopys.in.ua 

"У  телефонній розмові, що відбулася після обрання, Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил побажав митрополиту Онуфрію допомоги Божої в несенні відповідального служіння у важкий для Церкви період, який переживає нині український народ", - йдеться у повідомленні церкви.

 

Зазначимо, що п 14. розділу 5 Статуту про управління Української Православної Церкви говорить:

"У разі смерті Митрополита Київського і всієї України, його виходу на спокій, перебування під церковним судом або з інших причин, які унеможливлюють виконання ним обов’язків Предстоятеля Української Православної Церкви, Священний Синод під головуванням його старішого за архієрейською хіротонією члена негайно обирає таємним голосуванням з числа своїх постійних членів Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри, який приймає тимчасове керування Київською єпархією".

Як відомо, митрополит Онуфрій у 1992 року відмовився підписати звернення архієрейської наради  УПЦ до патріарха Олексія II про надання автокефалії Церкви в Україні.

Він закінчив Московську духовну академію.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування