Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Болотна справа": У Москві почалися акції протесту, поліція затримала сотні активістів

Понеділок, 24 лютого 2014, 17:08

У Москві оголосили вирок фігурантам Болотної справи, активістів, які вийшли висловити їм свою поддежкой, масово затримують.

Як повідомляє Lenta.ru, Замоскворецький суд Москви оголосив вирок восьми фігурантам справи про безлади на Болотній площі 6 травня. Обвинувачена Олександра Наумова (Духанина) засуджена до умовного терміну. Семеро інших фігурантів "болотної справи" отримали від двох з половиною до чотирьох років колонії.

Найбільший термін (чотири роки колонії загального режиму) отримав Сергій Кривов. На Болотній площі він нібито схопив одного поліцейського і спробував відібрати у нього кийок, а іншого вдарив.

Андрій Барабанов, (за версією звинувачення вдарив поліцейського по голові і по корпусу ), засуджений до трьох років і семи місяців ув'язнення .

Денис Луцкевич, Степан Зімін та Олексій Поліховіч отримали по три з половиною роки реального терміну. Луцкевич нібито вдарив одного поліцейського, а у іншого відібрав шолом; Зімін кидав каміння, Поліховіч не давав поліцейським затримувати учасників ходи.

Ярослава Білоусова засудили до двох з половиною років суд, Артем Савелов отримав два роки і сім місяців ув'язнення - суд знайшов підстави для призначення їм покарання нижче нижчої межі . Бєлоусов на площі скандував гасла, а потім кинув твердий кулястий предмет жовтого кольору в омонівці і потрапив йому в груди. Савелов хапав поліцейського за руку і за одяг.

Всі засуджені відбуватимуть покарання в колоніях загального режиму. Термін будуть рахувати з моменту взяття під варту. Усіх фігурантів арештовали з травня по жовтень 2012 року. Жоден із засуджених фігурантів не визнав себе винним.

Під час оголошення вироку у будівлі суду затримали понад 200 осіб , які прийшли на акцію протесту. Деяких на даний момент відпустили з поліції, оформивши протоколи про адміністративні порушення, в тому числі за статтею 20.2 КоАП (порушення правил проведення мітингу).

Скріншот трансляніі подій біля Манежній площі в Москві ( 18:13 за Києвом) 

Входи на Манежну площу, де ввечері мали намір зібратися прихильники засуджених, перекриті. Близько Манежній площі і біля будівлі Держдуми затримано близько 30 осіб. "ОВС-Інфо" повідомляє в сумі про 27 затриманих.

Серед затриманих - політик Борис Нємцов, опозиціонер Ілля Яшин, Надія Мітюшкіна, Петро Верзілов, Марія Альохіна, Надія Толоконникова і амністований фігурант "болотної справи" Володимир Акименков. Крім того, затриманий оператор телеканалу "Дождь" Артем Лоскутов. У 27 осіб, порахованих "ОВС-Інфо" вони не входять.

Станом на 18:13 по Києву, згідно з даними "ОВС-Інфо", всього затримано як мінімум 251 людей

Як відомо, 6 травня 2012 на Болотної площі відбулися сутички між поліцейськими та учасниками погодженої з владою ходи. Постраждали десятки людей з обох боків.

Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу, затриманих звинуватили в організації масових заворушень. Більшість фігурантів справи вважають, що сутички з поліцейськими викликали самі співробітники правоохоронних органів.

Всього у справі проходили близько 30 осіб. Двоє з них, які визнали вину, отримали реальні терміни. Максиму Лузянину, який зізнався в участі в масових заворушеннях і нападі на поліцейських, присудили до чотирьох з половиною років колонії. Костянтина Лебедєва, який визнав себе винним в організації заворушень, засудили до двох з половиною років ув'язнення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:12
Із 120 тонн проданого бурштину з України легальні тільки десь 40-50 – Мазепа
12:05
Голова МЗС Польщі: РФ бреше, що Польща хоче анексувати частину України
11:59
У Повітряних силах розповіли, чим РФ ударила по Смілі Черкаської області
11:55
У березні підприємці отримали кредитів на 4 мільярди за держгарантіями на портфельній основі
11:45
З 2022 року в Україні почали виробляти на 40–50% більше РЕБів, ніж раніше – експерт 
11:40
Акції Meta впали на 19% після оприлюднення планів збільшення інвестицій у ШІ
11:24
ДБР розслідує вибухи в Миколаєві: при вантаженні боєприпасів загинули бійці ЗСУ
11:20
Жінка, в якої почались перейми на евакуаційному рейсі, дісталася до місця призначення
11:15
За останні три місяці російських дронів на фронті стало щонайменше вдвічі більше – джерела
11:14
У порт великої Одеси вперше з 2022 року зайшов "справжній" контейнеровоз з Китаю
Усі новини...