Рада Євромайдану в Харкові відмовилася від ідеї знести пам'ятник Леніну

Понеділок, 24 лютого 2014, 22:52

Координаційна рада Євромайдану в Харкові відмовилася від ідеї почати роботи з демонтажу пам'ятника Леніну на площі Свободи у вівторок, 25 лютого.

Про це розповів один з членів координаційної ради Іван Варченко.

"Координаційна рада Євромайдану ухвалила рішення відмовитися від знесення пам'ятника, щоб не допустити ескалації. Ми виступали і виступаємо за вирішення цього питання виключно у цивілізованій площині", - повідомив він.

За словами іншого члена координаційної ради Володимира Чистіліна, "оскільки євромайданцівці є прихильниками європейських цінностей, вони готові слухати позицію харків'ян і вирішили це питання всебічно обговорити з територіальною громадою".

Як відомо, в суботу ввечері євромайданівці на мітингу на сходах пам'ятника Леніну проголосували за його демонтаж.

Депутат обласної ради "ВО "Батьківщина" Іван Варченко умовив присутніх зробити це після того, як Верховна Рада у вівторок ухвалить постанову про демонтаж комуністичних символів в Україні, а за цей час буде підготовлено проект проведення робіт з демонтажу.

У неділю біля пам'ятника зібралися харків'яни, які виступають проти його демонтажу. Вони огородили його і відмили від написів, які залишили "євромайданівці". Вони організували там цілодобове чергування і облаштували необхідний побут.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування