Губернатора Черкащини оголосили в розшук

Вівторок, 25 лютого 2014, 10:23

Губернатора Черкаської області Сергія Тулуба оголошено у розшук. Перед тим він написав заяву про відставку.

Про це повідомляє прес-служба Черкаської обласної прокуратури, пише Ліга.

Слідчим управлінням прокуратури Черкаської області почато кримінальне провадження за фактами заволодіння державними коштами в особливо великих розмірах за ознаками кримінального злочину , передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення державного майна в особливо великих розмірах).

У рамках розслідування вказаного кримінального провадження повідомлено про підозру голові Черкаської обласної державної адміністрації Сергію Тулубу.

Підозрюваного оголошено в розшук, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Крім того, прокуратурою області зареєстровано і розслідується кримінальна провадження за фактами зловживання та заволодіння посадовими особами Черкаської ОДА коштами при проведенні тендерних закупівель з будівництва об'єктів соціальної та медичної інфраструктури на загальну суму понад 135 млн грн.

Водночас, як вказано у вівторок на сайті ОДА, Тулуб написав заяву про відставку.

"Розуміючи невідворотність і необхідність змін у системі виконавчої влади і місцевого самоврядування, я прийняв зважене рішення про складання повноважень голови Черкаської обласної державної адміністрації", - цитиується Тулуб.

У понеділок заяву про припинення повноважень написав голова обласної ради Черкаської обласної ради Валерій Черняк.

У заяві від 24 лютого 2014 року, поданій сесії обласної ради, йдеться: "Відповідно до п. 5 ст. 55 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" складаю повноваження голови обласної ради".

Українська правда, ЛігаБізнесІнформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування