Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія: Юридичних зобов'язань видати Україні $12 мільярдів - немає

Вівторок, 25 лютого 2014, 17:05

Юридичних зобов'язань надати Україні решту $12 мільярдів кредиту Росія не має, заявив заступник міністра фінансів РФ Сергій Сторчак.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ризик непогашення Україною євробондів на $3 млрд, викуплених Росією, є, але він невеликий, в будь-якому випадку РФ буде проти включення цього боргу в будь-які загальні багатосторонні пакети реструктуризації", - заявив він журналістам.

"Ніхто не очікував, що ситуація буде розвиватися за драматичним сценарієм. У моїй практиці не було випадку, щоб держателем суверенних бондів емітента виступав інший суверен, як у нашому випадку", - сказав Сторчак.

"Відповідно, я не пригадаю, щоб такого роду зобов'язання не виконувалися, а потрапляли в реструктуризацію і, тим більше, частково анулювалися. У цьому сенсі ризики у нас, напевно, є, але вони абсолютно іншого плану і вони не такі великі", - зазначив він.

За словами заступника міністра, "в будь-якому випадку ми будемо виступати проти включення боргу України за облігаційної позики в якусь схему реструктуризації". "Це було б несправедливо", - підкреслив він.

Говорячи про ймовірність надання Україні решти $12 млрд з $15 млрд, оголошених в кінці 2013 року, Сторчак зазначив, що "юридичних зобов'язань таких (надати всю цю суму) немає".

"Мова піде про новий раунд переговорів і нових домовленостях. У якому вигляді вони будуть оформлені, час покаже", - сказав він.

Раніше президент РФ Володимир Путін підтверджував, що угода з режимом Януковича про надання кредитів була усною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: