МЗС: заява Росії щодо загроз нацменшинам є неправдивою і не спирається на факти

Вівторок, 25 лютого 2014, 22:30

Заява МЗС Росії щодо загрози громадянським правам, зокрема, представників національних меншин та релігійних конфесій є неправдивою і не спирається на доведені факти.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України.

"Твердження, що містяться у заяві МЗС РФ щодо загроз громадянським правам, зокрема, представників національних меншин та релігійних конфесій є неправдивими і не спираються на доведені факти", - йдеться у повідомленні.

"Цілком упередженими і не відповідними дійсності є звинувачення щодо "терористичних методів придушення незгодних" та поширення "неонацистської ідеології" з боку політичних сил, що здобули підтримку більшості громадян на парламентських виборах 2012 року і нині перебирають на себе відповідальність за ситуацію в країні", - заявляє українське відомство.

"На нинішньому етапі Україна особливо зацікавлена в підтримці міжнародним співтовариством зусиль, спрямованих на забезпечення економічної стабілізації та попередження можливих загроз територіальній цілісності та суверенітету держави", - повідомляє МЗС.

"Особливі очікування в цьому зв'язку покладаються на держав-гарантів територіальної цілісності та політичної незалежності України відповідно до Меморандуму про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (Будапештського меморандуму)", - сказано у повідомленні.

"У цьому контексті в Україні надають важливого значення заяві Міністра закордонних справ Російської Федерації як однієї зі сторін Будапештського меморандуму про неприпустимість зовнішнього втручання у внутрішні справи України та важливість створення умов для розвитку України як частини загальноєвропейської родини", - йдеться у заяві.

"З нашого боку підтверджуємо відданість українсько-російським відносинам на новій, справді рівноправній і добросусідській основі, на чому було особливо наголошено у зверненні до українського народу виконуючого обов'язки Президента, Голови Верховної Ради Турчинова", - сказано в повідомленні.

"Відразу після завершення формування нового Уряду України українська сторона буде готова до відновлення повномасштабного двостороннього діалогу", - підкреслили в заяві МЗС.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування