Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Богомолець каже, що їй ніхто не пропонував посаду голови МОЗ

Середа, 26 лютого 2014, 14:42

Лікар Ольга Богомолець, яка рятувала людей на Майдані у Києві, заявила, що з нею не радилися про висування її кандидатури на посаду міністра охорони здоров’я.

"Я вранці розмовляла з Віталієм Кличком – він мене спитав, чи зі мною хтось говорив. Я сказала: "Ні, я ні з ким очі в очі, ні з одним урядовцем не сиділа. Я отримую ці пропозиції від різних посередників". Відповідно, я нічого не обговорювала", - сказала вона в ефірі "Громадського ТБ".

"Вчора ввечері мені подзвонив Парубій і сказав: "Терміново потрібно прийняти рішення, тому що вже…". Я кажу: "Яке рішення?". "Ну, ти ж знаєш, що всі обговорюють…" (відповідає він). Я кажу: "Андрію, мені потрібно зустрітися очі в очі з тими людьми, з якими я буду працювати, і сказати умови…", - повідомила Богомолець.

Вона пояснила, що без прийняття цих умов, які є "передумовами" розмови про посади, не має сенсу ставати на чолі відомства.

"Внаслідок роботи посередників, я так розумію, моя кандидатура вже не обговорюється. Сказали, що я відмовилася. Насправді, у мене ні з ким розмов не було", - сказала Богомолець.

Вона повідомила, що озвучила такі передумови заходу на посаду міністра: "Міжнародний аудит повний, санація і приведення до відповідальності тих людей, які порушували права нашого народу на отримання допомоги, і відкриття всіх корупційних схем, які стоять під Мінздоров’я. Інакше нема сенсу туди заходити".   

"Друга передумова – створення абсолютно прозорої фінансової відкритої системи, де кожен тендер, кожна закупівля, кожна копійка – будь-який громадянин може через інтернет подивитися. І передача цих повноважень на всі області…", - сказала Богомолець.

"Третя передумова – мають бути передані повноваження професійним об’єднанням лікарів… Вони мають нести відповідальність за якість, вони мають сертифікувати, допускати чи не допускати лікаря до роботи, і вони мають відповідати за ускладнення, які виникають з пацієнтом", - додала вона.

За словами Богомолець, "якщо ця система буде зроблена, посада міністра є абсолютно технічна, він має стати просто "санітаром лісу".  

"Посади заступників міністра вже розподілені між квотами фракцій і вже ведуться переговори, як будуть працювати ті самі схеми. Заходити зараз у Міністерство охорони здоров’я – це треба бути дуже обережним. Оскільки я таку позицію висловила, зі мною переговорів вже більше ніхто не проводив", - заявила лікар. 

Як повідомлялося, на засіданні ради "Майдану" у вівторок ввечері обговорювалися кандидатури на посади в новому Кабінеті міністрів та низці органів влади. Богомолець нібито пропонували на посаду голови МОЗ, а вона просила посаду віце-прем’єра з гуманітарних питань.

Голова партії "Демократичний Альянс" Василь Гацько та народний депутат від "Батьківщини" Леся Оробець, які також фігурували у списках кандидатів, заявили, що з ними ніхто переговорів не вів і вони не давали згоди очолити Антикорупційне бюро та Міністерство закордонних справ (відповідно).   

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...