Клюєв каже, що готовий співпрацювати з органами

Середа, 26 лютого 2014, 15:46

Екс-глава Адміністрації президента Андрій Клюєв, якого підозрюють у злочинах проти людяності, заявляє, що готовий співпрацювати з правоохоронними органами для встановлення істини у справі про масові вбивства в Україні.

Про це у середу повідомляє його прес-служба.

Клюєв у першу чергу закликав керівництво ЄС і міжнародного співтовариства стати гарантом об'єктивності розслідування подій в Україні, які призвели до людських жертв.

Екс-глава АП стверджує, що зараз його життя і життя членів його родини "перебуває під загрозою через брехливі і цілеспрямовано організовані звинувачення" у причетності до трагічних подій.

Клюєв запевняє, що не причетний до цієї трагедії, і намагався "всіма силами їй запобігти".

"Я також заявляю про свою готовність повноцінно співпрацювати з відповідними компетентними органами для встановлення істини", - сказано в заяві.

Клюєв просить міжнародне співтовариство зайняти чітку позицію щодо того, що тільки винні за кровопролиття повинні понести покарання:

"Важливо уникнути полювання на відьом і ще більшої кількості людських жертв. Я закликаю усіх утриматися від прояву екстремістських дій і повернути до України закон і порядок".

Клюєв також зазначив, що виступає за збереження єдиної і неподільної України.

Як відомо, 22 лютого в своєму відеозверненні, перебуваючи нібито в Харкові, Янукович заявляв, що Клюєв перебуває разом з ним.

23 лютого Янукович прибув до Криму, де ігнорував держдачі і ввечері того ж дня відмовився від держохорони.

Тоді, за інформацією в. о. глави МВС Арсена Авакова, його також супроводжував Андрій Клюєв.

Клюєв 25 лютого заявив, що 23 лютого зустрічався з Віктором Януковичем в Криму і подав заяву про відставку з посади голови АП.

Клюєва називали серед тих, хто керував силовими акціями проти Майдану ще будучи керівником РНБО, та пізніше - на посаді глави АП.

В Австрії розслідують кримінальну справу проти Клюєва за відмивання грошових коштів та зловживання владою.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...