Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москаль: Озброєні банди від виглядом Самооборони тероризують регіони

Середа, 26 лютого 2014, 16:23

Групи озброєних людей, називаючись Самооброною, займаються розбоєм в регіонах.

Про це заявляє народний депутат Геннадій Москаль.

"Озброєні вогнепальною зброєю люди, створили стійкі злочинні угруповання і нападають на володіння та житлові комплекси представників колишньої влади", - йдеться у повідомленні, поширюваному його прес-службою.

За словами Москаля ці люди грабують покинуті будинки, забираючи коштовні речі, нібито є навіть випадки зґвалтування. Також групи людей у масках з автоматами "зупиняють автотранспорт, знущаються над пасажирами і вимагають гроші начебто на підтримку революції".

"Особливо зухвало поводить себе банда злочинців, які належать до 31 та 33 сотні самооборони Майдану. 31-ю сотнею керує Саша Бункер, а 33-тя має на озброєнні 10 автоматів Калашникова. Крім того, з’явилася невідома організація УПА "Спецназ", яка має на озброєнні майже 20 обрізів вогнепальної зброї та 9 автоматів Калашникова", - розповів Москаль.

За його даними, одна з активних частин 31-ї та 33-ї сотень пересувається на автомобілі з номерами Верховної Ради України АА 0019 ВР.

Нардеп заявив, що вимагає від керівника Майдану Андрія Парубія взяти ситуацію під контроль.

"Якщо пан Парубій керує 31-ю та 33-ю сотнею, то хай або поставить їх на місце й заборонить нарешті носіння масок (тим більше, що режим Януковича вже повалено), або візьме відповідальність за ці безчинства на себе", - сказав він.

Голову МВС Арсена Авакова Москаль просить негайно вжити заходів щодо захисту громадян. "Ми зобов’язані зупинити сваволю цих бандитських формувань, щоб не компрометувати ідею Євромайдану", - вважає нардеп.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування