Попов каже, що з Києва не поїде і готовий співпрацювати

Середа, 26 лютого 2014, 19:08

Екс-голова КМДА Олександр Попов не має наміру залишати територію України і готовий до співпраці з правоохоронцями у випадку поновлення розслідування силового розгону Майдану 30 листопада.

Про це заявила агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар Попова Алла Казакова.

За її словами, два дні тому він подзвонив за власною ініціативою в Генеральну прокуратуру, повідомив про своє місцезнаходження і висловив готовність співпрацювати.

Казакова повідомила, що Попов все останнім часом перебував на території, переважно в Києві, іноді їздив до Комсомольська.

"Незважаючи на рішення суду про амністію, мені нічого приховувати як від правоохоронних органів, і особливо від українського народу. Якщо є питання - я готовий на них відповісти. Залишати територію України я не маю наміру", - процитувала Попова його прес-секретар.

У середу в.о. генерального прокурора Олег Махніцький заявив, що прокуратура відновила провадження відносно людей, причетних до побиття студентів у ніч на 30 листопада на столичному Майдані Незалежності.

"Готуються повідомлення про підозру Клюєву, Сівковичу, Попову, начальнику УМВС у Києві Коряку, його заступнику Федчуку", - сказав в.о. генпрокурора.

Як відомо, Попов, Сівкович і кілька керівників столичної міліції були відсторонені від виконання обов'язків і звинувачені в організації кривавого розгону мирної демонстрації на Майдані в ніч на 30 листопада.

Пізніше на допиті Попов заявив, що він діяв за вказівкою тодішнього секретаря РНБО Андрія Клюєва, який пізніше був призначений головою адміністрації Януковича.

12 лютого о прокуратурі заявили, що закрили справи проти Олександра Попова, Володимира Сівковича та інших щодо розгону студентів 30 листопада, згідно з "законом про амністію".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування