Прокуратура назвала захоплення урядових будівель в Криму терактом

Четвер, 27 лютого 2014, 10:26

Прокуратура Криму почала розслідувати ситуацією з захопленням будівлі Верховної Ради АР Крим та Ради Міністрів автономії.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Генпрокуратури України.

"Сьогодні о 4.30 ранку двома групами невідомих осіб (по 10-15 осіб у кожній) було захоплено будівлі Верховної Ради АР Крим та Ради Міністрів автономії. Невідомі проникли до зазначених приміщень, виламавши двері, потім зачинилися всередині", - розповіли в ГПУ.

Жодних вимог загарбники не висувають. У прокуратурі зазначили, що вони мають "вогнепальну зброю, кількість та тип якої невідомий", хоча під час захоплення приміщень зброя не використовувалася.

Прокуратура АР Крим відкрито кримінальне провадження за ст. 258 КК України "Терористичний акт". Розслідування доручено УСБУ АР Крим.

На місці події перебуває керівництво прокуратури АР Крим, ГУ МВС України в АР Крим, СБУ в АР Крим. Особовий склад місцевої міліції підняли по тривозі.

Раніше повідомлялося про те, що загарбників може бути від 50 до 120 і більше, вони діяли професійно і озброєні автоматичною зрбоєю, кулеметом та навіть гранатометами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...