Доповідь Держдепа США з прав людини: події в Україні в центрі уваги

Четвер, 27 лютого 2014, 19:56

Влада України торік сприяла порушенням прав людини в цій країні, в тому числі під час мирних антивладних акцій протесту.

Про це йдеться в доповіді держдепу США з прав людини у світі за 2013 рік.

"Співробітники правоохоронних органів (України) били кийками і застосовували інші види насильства щодо учасників мирної антиурядової акції протесту, що відбулася 30 листопада на головній площі Києва", - сказано в документі.

У доповіді наголошується, що "найбільш кричущим порушенням прав людини в 2013 році в Україні стали дії влади країни з придушення свободи ЗМІ, у тому числі і насильство щодо журналістів".

У звіті також міститься критика української влади у зв'язку з "посиленням тиску на громадянських активістів та неурядові організації".

Разом з тим, в минулому році в Україні були зафіксовані випадки побиття затриманих з боку співробітників правоохоронних органів, продовжували функціонувати в'язниці з невідповідними санітарними умовами, процвітала корупція в судових установах та урядових структурах, а також піддавалися насильству і дискримінації нацменшини та особи нетрадиційної сексуальної орієнтації", наголошується в документі.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News