Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Товариш Жизневського: Куля летіла з боку силовиків, пробила щит

Понеділок, 3 лютого 2014, 08:59

Друг загиблого Михайла Жизневського Тарас Кобялко розповів, що білоруський товариш на вулиці Грушевського захищався від куль дерев’яним щитом, та упав від металевої кулі.

Журналісти ТСН.Тиждень відшукали свідка подій із Жизневським в "Українському домі", він зараз "ледь тримається на ногах, з температурою під сорок".

За словами Кобялка, Жизневський із деревʼяним щитом під час відступу спецпризначенців та наступу мітингувальників став біля автобуса, щоб закрити дірку, аби звідти не стріляли. Деревʼяний щит добре захищав від гумових куль. Аж раптом Михайло опинився на бруківці вулиці Грушевського з металевою кулею у серці.

Кобялко каже, що його друг упав на спину у напрямку до Українського дому. На щиті, котрим він захищався, є чимала дірка. Кобялка переконаний, що куля летіла із боку силовиків.

"Я впевнений, що це вони. Вони просто злякалися, що мужні хлопці йдуть без нічого", - сказав він.

Щит журналістам не показали, запевнивши, що він поїхав разом із тілом Михайла у Білорусь. Але те, що у ньому дірка, – це ще один доказ, куля летіла не з тилу.

Якщо вірити свідченням Ігоря Ількіна, який намагався реанімувати Жизневського, то постріл був зроблений із сектору, де нікого, крім спецпризначенців, бути не могло.

Як відомо, у міліції переконують, що набої, якими завдані тілесні травми Жизневському, органами внутрішніх справ не використовуються і на озброєнні не перебувають. Крім того, силовики припускають, що вбитих на Грушевського принесли.

Нині йдеться про те, що Михайла Жизневського та Романа Сеника вбили кулі 12 калібру.

Гвинтівка Форт 500 Т використовується спецпризначенцями на Грушевського і має саме 12 калібр. А ще в неї можна запросто зарядити металеву картеч, з якої був вбитий і Сергій Нігоян, зазначає ТСН.

Журналісти каналу намагаються також знайти тих, із ким в момент пострілів був поруч Нігоян та Сеник.  

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...