У "Свободі" закликают не домовлятись з СБУ та МВС за спиною опозиції

Вівторок, 4 лютого 2014, 09:13

Опозиція вважає неприпустимими "сепаратні" переговори з силовими відомствами, на які не отримано мандату від Майдану.

Про це у Верховні Раді заявив "свободівець" Юрій Михальчишин.

"Ми вважаємо будь-які сепаратні переговори неприйнятними", - заявив він, коментуючи перемовини афганців та "Парвого сектору" із силовиками.

Михальчишин нагадав, що мандат на переговори трійці лідерів опозиції був отриманий від ради Майдану і на загальному Вічі.

"Сепаратні переговори є неприйнятними для протестувальників. І це треба чітко зазначити. Будь-які перемовини мають мати системний характер. Йдеться про принципи взаємодії громадян країни та її правоохоронної системи", - пояснив свободівець.

Він також вважає неприпустимою ситуацію, "коли влада бере громадян у заручники і встановлює календарні терміни".

"Треба говорити про негайне звільнення незаконно затриманих. Майже 90% там випадкові громадяни…Ми вважаємо, що зміни до закону про амністію мають стосуватись усіх затриманих", - пояснив Михальчишин.

"Після цього можна вступати в переговорний процес про мирний вихід із політичної кризи, частиною якого стане, можливо, і звільнення адміністративних будівель, чи навіть проїжджої частини вулиці Грушевського", - додав він.

Як відомо, у понеділок відбулись переговори між представниками афганців та "Правого сектору" з представниками СБУ та МВС щодо можливого звільнення активістів та адмінспоруд.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування