Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Забзалюк і Гриценко вийшли з фракції Батьківщини

Вівторок, 4 лютого 2014, 11:57

Роман Забзалюк і Анатолій Гриценко офіційно вийшли з фракції Батьківщини.

Про це на засіданні Верховної Ради у вівторок повідомив спікер ВР Володимир Рибак.

Також він оголосив, що до лав Батьківщини увійшов Леонід Даценко, а до фракції Партії Регіонів приєднався Микола Круглов.

Як відомо, Забзалюк у грудні минулого року заявив про складання депутатського мандату. Причиною він назвав незгоду з роздмухуванням конфлікту в Україні збоку "окремих політиків" з обох сторін.

16 січня у Батькіщині заявили про виключення Забзалюка з фракції. Однак пізніше стало відомо про те, що складати мандат він все-таки не став.

Гриценко написав заяву про вихід із фракції "Батьківщина 13 січня. Своє рішення він пояснив "неможливістю впливати на рішення, що приймаються". Заяву він зареєстрував після рішення фракції, яким його позбавили права участі в її засіданнях.

У Батьківщині, в свою чергу, обурювалися "критичними висловлюваннями Гриценка на адресу Майдану та нарікали на його стійку нездатність до командної роботи та участь в інформаційних війнах проти власної фракції".

Даценко і Круглов були обрані народними депутатами на додаткових виборах до Верховної Ради, які пройшли 12 грудня 2013-го. Даценко балотувався як єдиний кандидат від опозиції по 197 округу на Черкащині.

Член ПР Круглов, який позиціонував себе як самовисуванець, був обраний у 132 окрузі (місто Первомайськ, Миколаївська область). Після перемоги на виборах він подав заяву на вступ до фракції Партії Регіонів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування