Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ДАІ готує нову систему фото- та відео фіксації на дорогах

Середа, 5 лютого 2014, 09:51

ДАІ планує ввести автоматичну систему фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху.

Про це повідомив заступник начальника департаменту ДАІ МВС Володимир Резніков в інтерв'ю виданню Коммерсантъ-Украина.

Видання нагадало, що в парламенті знову зареєстровано законопроект про введення на дорогах країни автоматичної фото - і відеофіксації порушень (прийнятий 16 січня закон про фото- і відеофіксацію було скасовано 28 січня разом з низкою інших законів - ред.)

"Техніка працюватиме в режимі як фото- , так і відеофіксації, наприклад, при контролі швидкості застосовуватиметься фотофіксація, а в разі реєстрації проїзду на заборонний сигнал світлофора - відеозапис , який фіксує весь процес порушення", - зазначив Рєзніков.

Він переконаний, що ця система повністю виключить корупційний чинник, не дозволить водієві домовитися з інспектором і дозволить йому уникнути звинувачень у порушеннях, які він не скоював.

Як уточнив заступник начальника ДАІ, такі фото- і відеофіксатори будуть встановлені в майже двох тисяч точок.

Зараз проходить перевірка обладнання, в рамках якої кілька відомих компаній вже встановили в Києві своє устаткування.

"Беруть участь чотири компанії - з Нідерландів, Китаю, Словаччини та України, зокрема, китайська Huawei і словацька Elcom. Ми перевіряємо, чи відповідають їхні комплекси нашим погодним умовам: чи не замерзають вони, чи не мокнуть при дощі, не відблискують на сонці" , - заявив Рєзніков.

При цьому він уточнив, що вся відповідальність лежить на власнику автомобіля.

Якщо ж водій продав свій автомобіль за дорученням і не перебував за кермом у момент порушення, то повинен довести це самостійно в судовому порядку (протягом десяти днів після отримання повідомлення про порушення - ред.).

"Наприклад , представити суду відповідні документи, довіреність про передачу автомобіля іншій особі, а суд, якщо приймає його доводи, сам передасть ці дані в ДАІ, після чого почнеться робота з реальним порушником" , - зазначив заступник начальника ДАІ.

Він також повідомив, що у зв'язку з нововведеннями скорочення штату ДАІ не очікується.

Зараз, за словами Резнікова, в ДАІ працюють 12028 атестованих співробітників і 2 тис. цивільних фахівців в Центрах з надання послуг, пов'язаних з автотранспортом.

"Це дозволить звільнити персонал для виконання інших завдань. Інспекторам не потрібно буде особисто стояти на дорозі і виявляти порушення . Вони зможуть більше займатися патрулюванняv" , - зазначив він.

Крім того, Резніков заявив, що нові біометричні водійські посвідчення виробництва поліграфкомбінату "Україна" відрізнятимуться кольором , інформаційним змістом документа і більш низькою ціною.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування