Янукович пообіцяв Нуланд якнайшвидше звільнити затриманих активістів

Четвер, 6 лютого 2014, 17:03

Віктор Янукович стверджує, що він є прибічником конституційної реформи, і обіцяє пришвидшити звільнення затриманих активістів.

Про це, як повідомляє прес-служба президента, він заявив під час зустрічі помічником Державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вікторією Нуланд.

Темою зустрічі була ситуація в Україні. Янукович запевнив Нуланд, що він є прибічником вирішення нинішнього конфлікту мирним шляхом.

"Тільки за рахунок діалогу і компромісів можливо вивести країну з політичної кризи", - цитує його слова прес-служба.

Янукович також пообіцяв, що "найближчим часом буде вжито заходів із пришвидшення звільнення затриманих під час масових акцій".

"Президент також підкреслив, що він є прихильником якнайшвидшого проведення конституційної реформи з дотриманням усіх необхідних процедур з підготовки Основного закону", - йдеться в повідомленні.

За даними Генпрокуратури, міліція затримала 259 учасників протестів, з яких були заарештовані близько 150 осіб, під вартою - близько 70 людей

Усі вони нібито мають підпадати під дію прийнятого 29 січня ВР закону про звільнення активістів, який, однак, містить умову - звільнення протестувальниками адмінбудівель і центральних вулиць Києва. Протестувальники лишати Майдан не збираються, хоча будівлі деяких захоплених адмінбудівель вони звільнили.

Як відомо, заступник Держсекретаря США Вікторія Нуланд перебуває в Києві в рамках європейського турне очільників Державного департаменту США, яке триватиме з 31 січня до 6 лютого.

У Києві вона зустрінеться також з представниками уряду, лідерами опозиції та громадянського суспільства та бізнес-лідерами, щоб закликати до угоди щодо нового уряду.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...