Українці розділилися у своєму ставленні до Майдану

П'ятниця, 7 лютого 2014, 11:03

Кількість прихильників і противників акцій протестів в Україні є майже однаковою.

Такі дані були отримані під час опитування, проведеного Центру соціальних та маркетингових досліджень СОЦИС та Київського міжнародного інституту соціології.

Так, стверджують дослідники, якщо протестні настрої підтримують майже 47% опитаних, то частка людей, які дотримуються протилежної думки, складає 46%.

Переважна більшість опитаних громадян (63,3%) вважають, що для досягнення позитивного результату протесту активістам слід проводити публічні переговори з владою. В той же час кожен десятий вважає, що потрібно переходити до застосування сили.

20,4% опитаних вважають, що очолити протестний рух має Віталій Кличко, 12,6% - бачать таким лідером Петро Порошенка і 6,3% - А.Яценюка.

Більшість громадян підтримують рух Києва на зближення є Брюсселем. Якби референдум щодо вибору зовнішньополітичного вектору проводився найближчим часом, 55,2% громадян України підтримали б вступ в Європейський Союз, а 44,8% готові проголосувати за вступ до Митного Союзу.

Дослідження з 24 січня  по 1 лютого 2014 року по всій території України. Вибірка (2400 респондентів) репрезентативна для жителів Украини у віці від 18 років за показниками віку, статі та типом поселення (місто або село).

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування