Кондоліза Райс розповіла, як можна зупинити Путіна

Понеділок, 10 березня 2014, 11:43

США необхідно якнайшвидше показати Росії, що ми не станемо миритися з подальшими кроками з її боку і що територіальна єдність України священна.

Про це пише пише екс-держсекретар США Кондоліза Райс у статті для The Washington Post.

За її словами, Америка може використовувати дипломатичну ізоляцію, заморозку активів і заборону на в'їзд до країн Заходу для російських олігархів.

"Оголошення про проведення спільних військово-повітряних навчань із країнами Балтії та переміщення американського військового корабля в Чорне море підтримає наших союзників, так само як і економічна допомога лідерам України, яким слід відкласти в сторону всі розбіжності і почати керувати своєю країною", - пише вона.

На думку Райс, рух Києва у напрямку Заходу сприймається президентом Росії Володимиром Путіним, як образа.

"Вторгнення і ймовірна анексія Криму через надумані побоювання за його російськомовне населення стали його відповіддю нам", - стверджує екс-держсекретар.

"Ми повинні проявляти стратегічне терпіння, якщо хочемо його зупинити. Москва теж піддається тиску", - переконана Райс.

Вона також зазначила, що скоро північноамериканська нафта і газ можуть позбавити Москву її економічного потенціалу .

"Якщо ми дамо дозвіл на будівництво газопроводу Keystone XL і станемо лідерами з експорту природного газу, це буде доказом того, що ми маємо намір зробити саме це. А Європа повинна, нарешті, диверсифікувати свої поставки енергоресурсів і створити газопроводи, які не проходять через територію Росії", - вважає політик.

Райс підкреслила, що події в Україні повинні стати тривожним дзвінком для американських політиків.

"Якщо цей заклик не буде почутий, це додасть сили диктаторам і екстремістам по всьому світу. А нам доведеться заплатити високу ціну, тому що з їх підйомом постраждають наші власні інтереси і цінності", - підсумувала вона.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування