У Луганську захопили телеканал, власник якого критикував сепаратистів

Понеділок, 10 березня 2014, 16:10

У Луганську проросійськи налаштовані люди захопили будівлю телекомпанії "ІРТА".

Про це повідомляє ІРТА-fax.

Натовп людей вибила вхідні двері, зайняла всі кабінети, винесла вогнегасники і погрожує спалити телекомпанію, якщо їм не віддадуть для знищення вихідні матеріали для сюжету про захоплення будівлі ЛОДА у неділю.

Також загарбники намагаються перервати мовлення телеканалу і вимагають відключити ефір.

У будівлі заблоковані кілька журналістів і керівництво телекомпанії "ІРТА".

Як повідомила журналіст Тетяна Даниленко у своєму блозі на Twitter, "захопили телеканал "Ірта" Ландіка, який критикував сепаратистів. Там співробітниця з дитиною. Пообіцяли вбити обох".

Скріншот зі сторінки Даниленко у Фейсбуку

Водночас активіст Азад Сафаров написав у Фейсбуці: "Прямо зараз на приватну телекомпанію в Луганську напали прорашісти, вибили двері, крадуть особисті речі журналістів, погрожують спалити будівлю. А тим часом менти спокійно стоять на вулиці і не втручаються".

Скріншот зі сторінки Сафарова у Фейсбук

Пізніше з'явилась інформація, що будівлю телекомпанії "ІРТА" в Луганську звільнили, передає інформагентство IrtaFax.

У будівлі розбиті двері, пошкоджена студія. Також побили охоронця. Зараз у приміщенні ремонтують двері й намагаються навести лад у розгромлених коридорах.

"Міліція не діяла. Силовики просто стояли внизу й дивилися на те, що відбувається", - сказала директор НТРК "ІРТА" Кароліна Полтавська.

Вона зауважила, що працівники не очікували на підтримку, а діяли самостійно.

"Спочатку ми вислухали масу образ на нашу адресу від людей, поведінку яких навряд чи можна назвати адекватною. Особливо в поєднанні з сильним запахом алкоголю, що йшов від них. Нас таскали по коридорах, принижували, вимагали надати прямий ефір, щоб ми в прямому ефірі стали на коліна й просили вибачення за те, що ми показуємо. У співробітників вкрадено особисті речі. Жодної вимоги захоплювачів ми не виконали", - заявила Полтавська.

За словами співробітників, захоплювачі вимагали "Москву включити і щоб весь світ їх побачив. Мовити хотіли прямо з редакції".

В ході переговорів проросійським активістам пообіцяли дати для виступу ефірний час, після чого конфлікт вдалося врегулювати.

Причиною захоплення телекомпанії була демонстрація в спецрепортажі реальної картини, що склалася в Луганську, – захоплення групою провокаторів із російськими прапорами облдержадміністрації, напад на мирних городян. 

Як відомо, в неділю в Луганську проросійські мітингувальники, які виступають за федералізацію, увірвалися в ОДА в кабінет губернатора області Михайла Болотських і змусили його написати заяву про відставку.

Документ зачитали мітингувальникам. Болотських вивели через "чорний хід", за даними очевидців, при цьому його сильно штовхали.

На флагштоці біля адміністрації мітингувальники підняли прапор РФ і прапор Перемоги.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування